Vés al contingut

Espanya: Joan Carles I abdica

De Viquinotícies
Joan Carles I


3 de juny del 2014, Espanya
El rei Joan Carles I ha donat al president del govern espanyol la seva carta d'abdicació a favor d'una nova generació encarnada en el seu fill que regnarà com a Felip VI. Mariano Rajoy va convocar els mitjans de comunicació a fi que fes una declaració institucional des del Palau de la Moncloa. En el seu discurs, el rei declarà : “Avui mereix passar a la primera línia una generació més jove, amb energies noves, decidida a emprendre amb determinació les transformacions i reformes que la conjuntura actual està demanant, i a afrontar amb renovada intensitat i dedicació els desafiaments del demà.”

Fa trenta-nou anys, Joan Carles I va succeir al general Francisco Franco i va dur a terme la transició cap a la democràcia. Molt popular durant els primers anys del seu regne, la seva família va trobar-se enmig d'uns quants escàndols en els últims anys.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (català) Montse Oliva La monarquia s’aferra a una segona transició, El Punt Avui+, ed. comarques gironines, núm. 13209, p. 4, 3 de juny del 2014.
  • (català) Joan Carles I El discurs del rei, El Punt Avui+, ed. comarques gironines, núm. 13209, p. 5, 3 de juny del 2014.