Esclaten els incidents als carrers del Caire entre partidaris i opositors de Mubàrak

De Viquinotícies
Hosni Mubarak

2 de febrer del 2011, El Caire
La tensió a Egipte continua creixent i aquest migdia hi ha hagut incidents greus entre partidaris i opositors de Mubàrak. L'exèrcit ha demanat als manifestants que tornin a casa. La majoria, però, no n'ha fet cas i reclama la dimissió de Mubàrak com a condició per deixar de manifestar-se. Mentrestant, uns quants partidaris de Mubàrak, juntament amb policies de paisà, han aconseguit entrar al recinte de la plaça, cosa que ha generat els primers aldarulls. La situació, en aquests moments, és molta incerta. Aquesta nit ja hi havia hagut alguns incidents tant al Caire com a Alexandria.

L'exèrcit, mentrestant, continua sense actuar i es manté fora de la plaça de Tahrir, on hi ha la major part dels incidents. Tot i que no es coneixen xifres de ferits, s'estima que n'hi ha desenes, pel cap baix.

Mubàrak, per la seva banda, es resisteix a dimitir i ahir es va limitar a dir que no es presentaria a la reelecció. Però aquest matí, i com ja van fer ahir al vespre en una multitudinària manifestació, milers de persones s'han tornat a aplegar a la plaça Tahrir del Caire reclamant la dimissió de Mubàrak. No els serveix de res que ahir, en un discurs televisat, anunciés que no es presentaria a la reelecció i que emprendria una reforma constitucional, ja que també va assegurar que volia acabar el mandat fins a les eleccions, que es faran al setembre. “Vull morir en aquesta terra. La història em jutjarà”, va exclamar.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail