Vés al contingut

Es manté el sistema de classificatòries a l'Amèrica del Sud pel Mundial de Futbol de 2010

De Viquinotícies

14 de febrer del 2007

Després d'una reunió a Caracas, els deu països pertanyents a la Confederació Sudamericana de Futbol (CSF) van determinar que el sistema de classificatòries pel Mundial de Sud-àfrica de 2010. Aquest acord es va produir després de llargues converses entre totes les federacions presents, trobant-se només l'absent representant del Brasil.

A favor del canvi estaven els països que van resultar perjudicats en el procés anterior com Xile, Veneçuela, Colòmbia, Bolívia i Perú, deixant a la resta de les nacions a favor del sistema i calendari actual. Després de la votació dels representants, es va mantenir el sistema actual, el qual no beneficia als països que no van poder classificar al mundial d'Alemanya.

L'únic canvi determinat per l'organisme és la realització de dos partits per setmana de classificatòries, argumentant que aquest canvi permet molestar el menys possible als jugadors que militen a Europa i mantenir el sistema de tots contra tots.

La data d'inici dels partits es manté en dubte, però es presumeix que serà en el mes d'octubre perquè els partits no estiguin tan distants els uns dels altres.

Fonts

[modifica]