Enfrontaments entre els islamistes sirians i els kurds del PYD

De Viquinotícies


Bandera de Turquia
Bandera de Turquia
Altres històries sobre Turquia


Localització de Turquia

Un mapa mostrant la localització de Turquia


Per escriure, editar, començar o visualitzar altres articles sobre el Turquia, vegeu el Portal de Turquia
[[{{{enllaç}}}|...]]
[[Image:{{{imatge}}}|{{{amplària}}}|{{{enllaç}}}]]
Mapa del Kurdistan

30 de juliol del 2013, Kurdistan
Els combatents kurds del PYD (grup polític del Kurdistan sirià molt proper al PKK) han pres el control de la ciutat de Ras al-Ain, a la frontera nord-est de Síria (amb Turquia) després de combatre contra les tropes islamistes d'al-Nusra (que tenen el suport de Turquia). Durant els combats algunes bales van creuar la frontera sirio-turca i van matar un noi al Kurdistan turc. Els membres del principal partit de l'oposició turca han dit que el govern islamista turc busca qualsevol excusa per iniciar una invasió terrestre a Síria (especialment del Kurdistan sirià) i han acusat el govern de dur a terme una política exterior partidista en la crisi siriana.

El BDP, partit del Kurdistan turc proper al PKK, ha advertit severament Ankara contra seu suport als islamistes d'al-Nusra. Mentrestant, l'exèrcit turc ha reforçat la seguretat a les seves fronteres amb Síria i les tropes turques van disparar contra combatents de l'YPG (grup armat proper al PYD) després que dues granades propulsades per coets disparats des de Síria van arribar a un lloc fronterer a la banda turca de la frontera.

Cada vegada hi ha més possibilitats que el conflicte sirià s'estengui al veí estat turc. Ankara i el Partit dels Treballadors del Kurdistan van arribar a un històric acord de pau al març tot i que ara el el seu aliat al Kurdistan sirià (el PYD) i al-Nusra (la filial d'Al-Qaeda a Síria finançada i ajudada per Turquia) estan en guerra. El PYD denuncia que els passaports de diversos ciutadans americans, de Tunísia, d'Egipte, d'Algèria i Turquia que combaten amb al-Nusra porten segells turcs (fet que prova que entren a combatre al Kurdistan sirià des de Turquia).

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail