Vés al contingut

Empitjora la salut del pacient diagnosticat amb ebola als Estats Units

De Viquinotícies


El virus de l'Ebola al microscopi electrònic.

8 d'octubre del 2014, Estats Units

El primer pacient diagnosticat amb Ebola als Estats Units va patir un deteriorament a la seva salut, que entre diumenge passat i ahir va passar de "seriosa a crítica", segons ha assenyalat l'equip mèdic que el tracta a l'Hospital Presbiterià de Texas.

Així mateix, les autoritats de Texas van anunciar que es manté l'estat de "màxima alerta", al mateix temps que observa de prop a desenes de persones que van tenir contacte directe amb el primer pacient nord-americà, Thomas Eric Duncan, que es va infectar de l'Ebola el mes passat a Libèria.

Tots estem en alerta màxima i és la manera que ha de ser, va assegurar David Lakey, el comissionat del Departament de Salut de Texas. Per la seva banda, Thomas Frieden, director dels Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC), va afirmar que són deu persones amb alt risc de contagi, tres del seu entorn familiar i 7 part del personal mèdic que va atendre a Eric Duncan.

Frieden va informar que s'han identificat 114 persones susceptibles per contacte; mentre que 10 confirmen haver-lo tingut, 48 estan en observació com dubtoses. Aquestes 48 persones estaran sota seguiment durant 21 dies per prendre'ls la temperatura, i si presenten febre seran aïllades de forma immediata per realitzar-la prova, i si tenen Ebola seran tractades i es determinarà si han tingut cap tipus de contacte amb algú més, ha detallat.

En l'última actualització sobre el seu estat, es va revelar que Thomas Duncan va haver de ser connectat a un respirador i que està rebent diàlisi renal, ja que les seves funcions renals es van veure disminuïdes. També es va informar que està sent tractat amb un medicament experimental: Brincidofovir. El fàrmac desenvolupat per Chimerix s'assegura ser provat en més de 1000 pacients sense provocar preocupacions de seguretat.

Notícies relacionades

[modifica]

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail