Els pilots d'Iberia en vaga per la línia de baix cost

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

13 de juny del 2006, Barcelona
Els pilots d'Iberia van amenaçar la companyia de fer vaga durant tot l'estiu i d'emprendre totes les mesures legals i sindicals al seu abast degut al fet que l'empresa no garanteixi places per a tots els pilots quan es produeixi el canvi on Iberia abandonarà l'aeroport del Prat per una companyia de baix cost, CatAir. Ahir, 12 de juny del 2006, l'aerolínia i el responsable de SEPLA, el sindicat dels pilots van reunir-se sense èxit, aquella reunió es veia com a últim intent d'acostar posicions entre les dues parts, però va ser impossible.

El clar objectiu de SEPLA consistia en aconseguir amb garantia el manteniment del treball per els pilots, fet que ja havia aconseguit amb el personal terrestre que té feina garantida fins el 2008. L'empresa no es va comprometre i SEPLA va fer arribar un comunicat a l'aerolínia on es comentava que "posarien en marxa totes les accios legals i sindicals que tenen al seu abast, com una vaga que podria durar tot l'estiu".

Des del primer dia en que es va fer pública la notícia que Iberia podria substituir parcial o totalment els seus vols per altres d'una línia de baix cost els pilots van demostrar la seva disconformitat. Segons ells un pilot d'una low cost cobra una quarta part del sou d'un de normal, a més amb el canvi es perdrien llocs de treball i les condicions de treball serien pitjors.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]