Eleccions presidencials franceses del 2012: els electors del Front Nacional cortejats

De Viquinotícies
thumbs


⇐♠
♠⇒

thumbs
El vot Front Nacional cortejat


26 d'abril del 2012, França
Després de la primera volta de l'elecció presidencial francesa qui va tenir lloc el diumenge passat, el Front Nacional ha esdevingut el centre d'interès dels dos candidats per a la segona volta. Tot dos estan cortejant els electors “Mariniste” a fi de guanyar la presidència del país. D'una banda, caldria que votessin amb més de 80% en favor d'en Nicolas Sarkozy perquè aquest pogués esperar la seva reelecció. En els seus discursos, esta tenint declaracions de l'ultra dreta sense fer cap acord amb el partit de Marine Le Pen. Aquesta posició dels president candidat està confirmada pels personalitats més importants del partit com el ministre d'Interior, Claude Guéant, Nadine Morano, Nathalie Kosciuscko-Morizet, Alain Juppé o François Fillon… En el cas que hi hagués un duel a la segona volta de la pròxima elecció legislativa entre un candidat FN i un PS, votarien sense hesitació en favor del socialista.

D'altra banda, en François Hollande sap que si prengués un quart dels votes “frontistes”, seria plegat el partit. Per això, ha fet declaració en la seva direcció. Així doncs, els dos pretendents per al “tron de França” han declarat successivament que comprenguessin la dolor d'aquests electors el que ha provocat la irritació de la Marine Le Pen i d'en Louis Aliot. Aquest dies, la presidenta del FN ha estimat que són intercanviables Hollande i Sarkozy. Ha afegit que faran tot dos la mateixa política, fins i tot el dret de vot dels estrangers i el casament dels homosexuals. S'ha mostrat encara més severa respecte del president candidat atès que considera el seu balanç negatiu després de 5 anys de gestió dels afers de l'Estat, sobretot pel que fa a la seguretat i la immigració. Ha recordat que l'actual president va disminuir els efectius de la policia i de la gendarmeria d'uns 20%. També va retallar aquest any d'uns 7% el pressupost del carburant oblidant algunes companyes de gendarmeria d'anar amb bicicleta. A més, mai no va perdonar l'anulació del referèndum del 2005 rebutjant el tracta de Constitució europea per fer votar el de Lisboa pel Parlament.

Ahir, el diputat socialista Arnaud Montebourg va estimar que non solament en Nicolas Sarkozy no ha pogut eliminar el FN, sinó que la Marine Le Pen “anirà a devorar-lo”.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail