Eleccions municipals franceses del 2014: daltabaix dels socialistes

De Viquinotícies
Mapa dels municipis francesos.


1 d'abril del 2014, França
El partit socialista francès va rebre una palissa a les eleccions municipals de les dues setmanes passades. Va perdre en les mateixes proporcions, les alcaldies que va aconseguir fa 6 anys. Això és la conseqüència de la mateixa política del predecessor de François Hollande, Nicolas Sarkozy. Així doncs, els socialistes van abandonar més de 150 ciutats a l'oposició UMP tals com Llemotges que detenien des del 1912, i també al Front nacional.

La UMP és el gran vencedor d'aquesta consultació electoral. Pel que fa al Front nacional, va concretar el seu objectiu de mallatge del país amb 1.518 escons de regidor. L'alça del partit nacionalista francès va fer els titulars de la premsa francesa amb l'elecció de Steeve Briois a la primera volta a Henin-Beaumont. El FN va aconseguir deu altres a la segona especialemnt el sector 7 de Marsella (148.000 habitants), Besiers, Frejús. En canvi, va fracassar a Perpinyà en raó del « front republicà » a causa del desistiment dels socialistes els quals van perdre tots els seus escons.

Una magra consolació, el PS conserva tres gran ciutats : París Estrasburg i Dijon.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (català) Albert Lladó Romero Històric daltabaix socialista, El Punt Avui+, ed. comarques gironines, núm. 12016, p. 28, 31 de març del 2014.