Vés al contingut

El president de l'Iran declara que Israel hauria de ser esborrat de la Terra

De Viquinotícies

27 d'octubre del 2005, Teheran, Iran
Pel President d'Iran, Mahmoud Ahmadinejad, el món musulmà no permetrà que el seu enemic històric visqui dins d'ell. Així ho va afirmar en una conferència anomenada El món sense el sionisme que va assistir 3.000 estudiants. Igualment va afirmar que Israel "hauria de ser esborrat del mapa".

Sota la presidència de Mohammad Khatami, la diplomàcia iraniana havia donat signes d'acceptar la coexistència dels estats d'Israel i Palestina. Des de l'ascensió al poder d'Ahmadinejad l'agost del 2005, la posició oficial d'Iran amb respecte a Israel es va radicalitzar. Aquesta posició fa que les intencions de l'Iran amb el tema nuclear representen un perill cada vegada més gran.

Les cancelleries dels Estats Units, França, Espanya, el Regne Unit, Canadà i Austràlia, entre altres, han reaccionat negativament a aquestes declaracions. El Primer Ministre d'Austràlia ha afirmat que «Tenir al president d'un país afirmant que un altre ha de ser esborrat de la tierra és un recordatori de les pressions psicològiques que pateix l'estat d'Israel i és òbviament un tema en el que les Nacions Unides han de prendre accions». El Primer Ministre no va indicar quin tipus d'accions haurien d'agafar en les Nacions Unides.