El president Trump és més popular que el Congrés, els partits i els mitjans

De Viquinotícies

Per veure altres notícies sobre el mateix tema, consulteu Donald Trump.9 de març del 2017

Donald Trump
Imatge: Stemoc / Wikimedia Commons.

El president Donald Trump segueix tenint una qualificació general desfavorable entre els nord-americans, tot i que en comparació més persones tenen una percepció favorable d'ell que del Congrés, els dos partits polítics importants, la seva exrival, Hillary Clinton, i els mitjans de comunicació, segons una nova enquesta.

L'enquesta, realitzada al llarg de la setmana passada per USA Today, mostra que el 45 per cent dels nord-americans té una opinió favorable de Trump, mentre que el 47 per cent veu al president negativament.

Mitjans de comunicació[modifica]

Els mitjans de comunicació, objectiu freqüent dels atacs de Trump, tenen una qualificació favorable del 37 per cent i una qualificació desfavorable del 50 per cent. Més d'un de cada tres enquestats va estar d'acord amb la classificació recent de Trump dels mitjans de comunicació com un "enemic del poble nord-americà", mentre que el 42 per cent dels enquestats va dir que els mitjans són injustos i esbiaixats contra Trump.

El quaranta-vuit per cent dels enquestats van dir que els mitjans de comunicació fan fora culpes a Trump. Trump és el primer president modern que no gaudeix d'una aprovació majoritària en un punt tan d'hora de la seva administració. L'enquesta indica que la personalitat i l'estil de comunicació de Trump podrien estar afectant la seva popularitat.

Segons l'enquesta, el 60 per cent dels enquestats desaprova el temperament de Trump. Un altre 59 per cent va dir que creu que Trump hauria de deixar de twittejar tant, incloent el 40 per cent dels republicans. Només el 28 per cent va dir que pensen que Twitter és un bon mitjà perquè Trump es comuniqui.

Optimisme[modifica]

Tot i la desaprovació personal de Trump, els nord-americans semblen més optimistes sobre el futur del país amb ell en el timó. El 46 per cent dels nord-americans va dir que el país s'encamina en la direcció correcta, en comparació amb el 43 per cent que va dir que el país està en el camí equivocat. Això marca una variació de 12 punts de la mateixa enquesta presa al desembre.

Quan es tracta del treball de Trump com president, el 47 per cent dels enquestats va dir que aprova el que ha fet fins ara, comparat amb el 44 cent que el va desaprovar. El cinquanta-cinc per cent va dir que Trump ha mostrat lideratge durant els seus primers 40 dies, mentre que el 41 cent va dir que no.

Quan se'ls va preguntar si aproven les polítiques de Trump, els resultats van ser d'absolut empat, amb 46 per cent d'aprovació i 46 per cent de desaprovació.

Fonts[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de febrer

Escriviu un article