El portaveu de Batasuna Joseba Permach, detingut en una manifestació

De Viquinotícies

24 de febrer del 2007, Bilbao

La policia basca carrega contra la concentració, convocada per l'esquerra abertzale a Bilbao
Pintada en suport amb ETA.

La policia basca ha carregat contra les persones que es manifestaven avui a Bilbao per donar suport als presos bascos; de resultes de les topades, desenes de manifestants han quedat ferits i uns dos més han estat detinguts: un d'ells és el portaveu de Batasuna, Joseba Permach. L'Audiència Nacional espanyola va prohibir ahir la manifestació, convocada pel Moviment pro Amnistia, perquè considera que aquesta organització té relació amb la formació il·legalitzada Askatasuna.

Tot amb tot, un grup de ciutadans havia fet una crida per a mantenir la convocatòria de la manifestació. El govern basc els havia avisat que la prohibició continuava vigent. Així, la policia basca ha impedit l'inici de la manifestació, que ha aplegat milers de persones a la plaça Aita Donosti de Bilbao. Poc després han començat les topades, en què els agents han fet servir material anti-avalots. Diverses persones han quedat ferides i la policia ha fet detencions, una de les quals la de Joseba Permach.

Tot amb tot, la manifestació ha continuat en altres carrers de Bilbao, i hi ha tornat a haver incidents, amb més càrregues policíaques.


Fonts[modifica]