Vés al contingut

El ministre d'Interior palestí deixa el càrrec per la violència a Gaza

De Viquinotícies

14 de maig del 2007

Les topades entre Hamàs i al-Fatah trenquen l'alto-el-foc i posen en perill el govern d'unitat palestí

Les topades entre Hamàs i al-Fatah han reprès avui al matí a Gaza i han fet dos morts i una desena de ferits: d'aquesta manera s'ha trencat l'alto-el-foc a què havien arribat ambdues formacions avui a la matinada, mercès a la mediació d'una delegació de les forces de seguretat d'Egipte. La violència entre milicians palestins ja té la primera víctima política: el ministre de l'Interior, Hani Kawasmeh, que ha presentat la dimissió al primer ministre Ismail Haniya (Hamàs).

Ha estat l'esclat de violència més important d'ençà de la formació d'un govern d'unitat nacional, el mes de març passat. De fet, segons fonts d'al-Fatah citades per la cadena al-Jazira, si les topades amb Hamàs no s'aturen el govern d'unitat es podria trencar. Avui mateix el primer ministre, Ismail Haniya, ha acceptat la dimissió del ministre de l'Interior, Hani Kawasmeh, per la manca de seguretat a Gaza.

L'acord d'alto-el-foc d'ahir s'esdevenia després d'un diumenge en què les topades entre tots dos grups van fer no pas menys de cinc morts i una quinzena de ferits i especificava que tant Hamàs com al-Fatah havien de retirar els seus milicians dels carrers i alliberar els presoners: catorze per part d'al-Fatah i sis per part d'Hamàs.

Fonts[modifica]