Vés al contingut

El govern libi declara l'alto el foc després de la resolució de l'ONU

De Viquinotícies

18 de març del 2011, Líbia
Musa Kusa, el ministre de Relacions Exteriors de Líbia, va declarar l'alto al foc en aquest país, a través d'un missatge televisat, després de la resolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides de prendre mesures militars com una zona d'exclusió aèria per a prevenir possibles atacs a civils libis.

“Ens decidim per un alto el foc immediat i el cessament immediat de totes les operacions militars”, va dir l'encarregat de la política exterior líbia, afirmant que el règim que representa també vetlarà per la integritat dels estrangers i els periodistes que cobreixen el conflicte en curs. El portaveu va declarar com un atac a la sobirania del seu país la resolució de l'organisme internacional.

La decisió de l'ONU es va produir per l'atac a Misrata, la tercera ciutat líbia en importància, i l'anunci de Muamar el-Gadafi d'avançar cap a l'orient i "aixafar" la rebel·lió que ja té un curs de cinc setmanes. Ban Ki-Moon, secretari de l'ONU, va qualificar com històrica l'aprovació d'un esborrany que determina l'acció militar internacional líbia, i va confirmar amb això el compromís que tenen moltes nacions de vetlar per la integritat dels civils a Líbia.

Navi Pillay, l'alta comissionada pels Drets Humans de l'ONU, va indicar per la seva banda la necessitat de verificar les condicions en les quals el règim de Gadafi està reprenent als rebels. “Ningú sap el que ha ocorregut en els llocs que van estar sota el control de l'oposició i que van ser tornats a capturar per les forces del govern. Tampoc se sap el que passa en les presons i instal·lacions de seguretat de l'Estat”, va dir.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]