Vés al contingut

El conseller delegat de Barclays dimiteix per la manipulació dels tipus d'interès

De Viquinotícies

3 de juliol del 2012

Bob Diamond l'any 2012.

“El conseller delegat de Barclays, Bob Diamond, ha dimitit “amb caràcter immediat” per l'escàndol per la manipulació dels tipus d'interès del mercat interbancari londinenc (Libor) que ha esquitxat aquest banc britànic”. La dimissió arriba una setmana després de l'acceptació per part de Barclays d'una multa de 290 milions de lliures (340 milions d'euros) per part de les autoritats britàniques i nord-americans.

La dimissió de Diamond fa que Marcus Agius, que ahir va dimitir com a president de Barclays, passi a ser ara 'president a temps complet' de l'entitat, presidint temporalment el comitè executiu i dirigint el procés de selecció del successor de Diamond.

En un comunicat, Diamond afirma que 'la pressió externa sobre Barclays ha arribat a uns nivells que amenaçaven de fer mal a l'entitat'. S'ha mostrat disposat a col·laborar amb les investigacions del Comitè del Tresor pel que fa als acords aconseguits la setmana passada per l'entitat.

La dimissió del conseller delegat de Barclays es produeix menys d'una setmana després que l'entitat fos multada per les autoritats del Regne Unit i els EUA a pagar 290 milions de lliures esterlines després d'admetre que alguns operadors de la institució financera van intentar manipular les taxes del Libor , que són preses com a referència per fixar els preus de més de 350 mil milions de dòlars en derivats.

En aquest sentit, el primer ministre de Regne Unit, David Cameron, ha anunciat avui l'obertura d'una investigació parlamentària. “Necessitem adoptar les mesures oportunes”, va dir Cameron en una intervenció davant la Cambra dels Comuns, on va afirmar que l'escàndol bancari fa necessari un comitè parlamentari per investigar la situació perquè el Regne Unit compti amb “les regles més dures i transparents de tots els sistemes financers”, afegint que “els banquers que hagin actuat de manera impròpia han de ser castigats”.

Aquesta comissió haurà de presentar les conclusions abans de final d'any, segons va proposar el ministre de Finances britànic, George Osborne, que va anunciar una reforma en la legislació del sector per evitar que torni a passar un fet com aquest.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail