El circuit de Xest viu la gran final de MotoGP i 250 centímetres cúbics

De Viquinotícies
Moto de Valentino Rossi

29 d'octubre del 2006, Xest, País Valencià

Al circuit Ricardo Tormo de Xest s'hi fan hui (11.00) les darreres curses del campionat del món de motociclisme. El gran premi del País Valencià serà especial no només perquè tanca la temporada, sinó també perquè servirà per decidir dues de les tres categories existents: MotoGP i 250 centímetres cúbics. És per això que l'organització espera que hi assistisquen més de 125.000 persones, que ja fa més d'un mes que van esgotar les entrades.

En les tandes d'entrenaments, els favorits han aconseguit el seu objectiu. El pilot italià Valentino Rossi (Yamaha), ha aconseguit la 'pole position' de la categoria MotoGP, mentre que a la de 250cc, el mallorquí Jorge Lorenzo (Aprilia) eixirà des de la segona posició, per davant del seu rival Andrea Dovizioso (Honda), que només va poder fer seté.

Els duels[modifica]

El duel més interessant, sense cap mena de dubte, és el de MotoGP (14.00). Valentino Rossi i Nicky Hayden continuaran el frec a frec per accedir al primer lloc de la classificació. L'italià té vuit punts d'avantatge sobre el nord-americà: si Rossi queda per davant de Hayden, serà campió; si Hayden queda per davant, s'hauran d'aplicar una sèrie d'equilibris perquè s'enduga el títol. Siga com siga, els aficionats al motor viuran un dels darrers finals de temporada més calents dels últims anys. Pedrosa, amb una temporada irregular, és actualment el cinqué a la classificació.

Quant a 250 centímetres cúbics, el duel (12.15) enfronta el mallorquí Jorge Lorenzo, que té tretze punts d'avantatge respecte d'Andrea Dovizioso. Lorenzo va avançar que faria una cursa natural car ho té tot de cara per proclamar-se campió.

Finalment, el títol de 125 centímetres cúbics (11.00) ja està decidit. L'espanyol Álvaro Bautista ha guanyat la categoria petita, amb més de huitanta punts respecte del segon classificat.

El circuit[modifica]

El circuit que duu el nom del malaguanyat Ricardo Tormo és un dels més lents de la temporada, amb una velocitat mitjana que no arriba als 160 quilòmetres per hora. Amb 4.005 metres, té nou revolts a l'esquerra i cinc a la dreta, i pel traçat sinuós és més apte per a les motos de cilindrada petita que no pas per a les grans. D'ençà que s'inaugurà, el 1999, ha format part del calendari del mundial de motociclisme.

Fonts[modifica]