El bo espanyol, lluny dels nivells d'intervenció de Grècia i Portugal

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

16 de maig del 2012, Espanya


“La prima de risc espanyola ha assolit avui un nou màxim històric”, situant-se a 500 punts bàsics i a uns nivells similars als que van donar peu a la intervenció de Grècia i Portugal. Les xifres poden fer pensar que l'estat espanyol també és a punt de ser intervingut, però encara que la prima de risc s'enfili d'aquesta manera, cal fixar-se sobretot en els diferencials amb el bo alemany, que apunten que una intervenció a l'estat encara queda una mica lluny.

Així, el tipus d'interès del bo espanyol a deu anys es trobava aquest matí al 6,5%, dos punts per sota del registre màxim de fa uns mesos. Si comparem aquesta xifra amb la d'altres estats intervinguts, encara és lluny: Portugal fou intervinguda quan els bons eren a un interès de 8,5%, i els de Grècia, a 12,4%. I també cal fixar-se en els terminis més curts: els bons espanyols a cinc anys es troben a 5,5% (a Portugal se situaven al 10% i a Grècia al 14,5% poc abans de ser intervinguts). Finalment, els nivells que registren avui els bons espanyols a tres anys, de 5,03%, també són molt inferiors als de Portugal (9,3%) i Grècia (17,4%) en el moment de la intervenció.

Els tipus d'interès dels diferencials respecte els bons a deu anys, doncs, mostren que encara hi ha força recorregut abans d'una intervenció de l'estat espanyol.

Cc-by-nc-nd icon.svg

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail