El Rei de Bahrain declara l'estat d'emergència

De Viquinotícies

16 de març del 2011, Bahrain
Un estat d'emergència va ser declarat pel Rei Hamad bin Isa Al Khalifa a Bahrain durant el dia del dimarts, ja que les protestes al país van augmentar encara més, deixant almenys dos morts.

La declaració va ser anunciada per la televisió estatal, i "autoritzà al comandant de les forces de defensa de Bahrain a prendre totes les mesures necessàries per protegir la seguretat del país i els seus ciutadans". L'estat d'emergència tindrà una durada de tres mesos.

Altres protestes van tenir lloc el dimarts tant a la capital de Manama com a la ciutat propera de Sitra. Dues persones han mort, una de les quals formava part de la força de seguretat de Bahrain. Aquestes morts se sumen a altres set persones que han mort des que van començar les protestes al febrer. Els manifestants haurien bloquejat totes les carreteres en el principal centre financer de la capital, eren desenes de milers de persones només a Manama. Les marxes van tenir lloc a prop de l'ambaixada d'Aràbia Saudita, amb manifestants emmascarats com a defensa contra el gas lacrimogen.

D'acord amb un metge present a prop dels combats, hi ha “moltes baixes, moltes... La gent ve amb ferides de bala i ferides causades per bales de goma... Rebérem un important cas—un home el crani del qual havia estat obert en dos per alguna cosa”. Un dels manifestants, va dir que el personal de seguretat “va començar a atacar els llogarets i els pobles. Si n'hi ha algú a la carretera el dispararan. Si no n'hi ha ningú en la carretera entraran en les cases”.

La declaració es produeix un dia després que altres països de l'Orient Mitjà van enviar tropes a Bahrain, a petició del govern de Bahrain.

Fonts[modifica]


Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail