Vés al contingut

El PSPV planteja una moció de censura contra el govern valencià

De Viquinotícies

2 de setembre del 2006

Imatge de Terra Mítica

El polèmic parc temàtic de Terra Mítica és l'escenari triat pel PSPV per oficialitzar, amb un sopar-míting hui al vespre, la candidatura del secretari general Joan Ignasi Pla a les eleccions a la presidència de la Generalitat Valenciana de l'any vinent. Alguns mitjans preveuen que Pla hi podria anunciar una moció de censura contra el govern popular valencià, amb els casos de corrupció i el tràgic accident de metro de València com a principals arguments.

La moció, si es porta a la pràctica, no pot prosperar davant la majoria absoluta del Partit Popular a les Corts. Amb tot, el PSPV el que buscaria és situar a primer terme la corrupció, el malbaratament de diner públic i la gestió opaca que veu dins el govern valencià just abans del debat de política general que es farà del 19 al 21 de setembre. Davant els rumors la coordinadora d'EU-Entesa, Glòria Marcos, ha declarat que el seu grup donarà suport a una futura moció de censura si inclou "la necessitat de decretar una moratòria urbanística a tot el territori per redactar noves bases a partir del desenvolupament sostenible i l'ús racional de l'aigua, marcar noves prioritats perquè els recursos públics destinats a grans projectes superflus s'adrecin a millorar els malmesos serveis públics i impulsar la reindustrialització del País Valencià".

Respecte a la tria de Terra Mítica, segons el PSPV, respon a la voluntat de manifestar "el suport al parc temàtic i denunciar la nefasta gestió i l'ús corrupte que elements del PP van fer del que hauria d'haver estat un projecte emblemàtic" del País Valencià.

Fonts

[modifica]