Vés al contingut

El PP torna a amenaçar de tancar TV3 i de multar Acció Cultural amb 300.000 euros

De Viquinotícies

1 de maig del 2007, País Valencià

El portaveu de la Generalitat Valenciana, Vicent Rambla, ha tornat a amenaçar de tancar els repetidors de TV3 de València, Castelló i Alacant, i ha dit que la Generalitat imposarà una multa de 300.000 a Acció Cultural del País Valencià. Rambla justifica aquesta actitud perquè el jutjat d'Alacant ha autoritzat el tancament i el de València l'ha denegat després d'estudiar un informe provisional. Ara l'executiu diu que té enllestit l'informe definitiu i confia que podrà procedir al tancament.

De totes maneres el govern valencià passa per alt els altres arguments de la mateixa sentència del jutjat de València, com ara que el tancament vulnerari el principi de llibertat d'expressió i d'informació, i que les emissions de TV3 no danyen pas l'interés públic.

Recordem que la Generalitat ja va intentar clausurar el repetidor de la Carrasqueta divendres al matí, però tres-cents manifestants, convocats per ACPV, ho van impedir.

Negociacions

[modifica]

Malgrat l'amenaça de tancament, el mateix Rambla va dir ahir que manté oberta la via negociadora amb el govern català per tal d'arribar a un acord de reciprocitat per permeti que es vegi TV3 al País Valencià i Canal 9 a Catalunya. Rambla, que la setmana passada també es va posar en contacte amb el ministre d'Indústria, Joan Clos, també ha dit que el govern valencià està esperant que el ministeri concrete quina solució tècnica aportarà per a fer possible la reciprocitat.

Nova campanya contra el tancament

[modifica]

L'equip Criteri ha començat una altra campanya en contra del tancament de TV3 al País Valencià. Aquesta vegada es proposa d'enviar formularis a les institucions europees per tal que aquestes actuen davant del que consideren un atac a les llibertats i drets fonamentals. Les cartes s'adrecen al president del Parlament Europeu i als comissaris de Mitjans de Comunicació i de Cultura.

Fonts

[modifica]