Vés al contingut

El 2007, un de cada dos internautes anirà sense fils

De Viquinotícies
  • San Francisco (EUA) donarà accés gratuïtament a Internet a través de WiFi, les xarxes sense fil que empraran nou milions d'espanyols aquest any.
  • A Espanya hi ha 17,7 milions d'usuaris de Internet, segons les dades de l'Observatori Xarxa.es, depenent del Ministeri d'Indústria. A mitjans d'any, almenys sis milions es connectaven a través de xarxes sense fil o WiFi, segons l'empresa IWE-X, responsable de l'Observatori Wireless.

L'auge sense fil ha dut a l'Ajuntament de San Francisco (Califòrnia, EUA) a signar un acord provisional amb un proveïdor per a oferir cobertura WiFi municipal i gratuïta als seus 777.000 habitants.

Accessos comercials

[modifica]

Al llarg d'aquest any, IWE-X estima que la xifra d'usuaris espanyols d'Internet WiFi igualarà a la de cibernautes tradicionals que es connecten a lax arxa mitjançant cables. La culpa d'aquesta nova revolució la tindran la proliferació de punts d'accés comercials a les grans ciutats espanyoles i l'extensió de l'ús de les xarxes WiFi a través d'altres tecnologies, com els telèfons mòbils que ja permeten connectar-se a Internet, recorden des de la companyia. Així, en l'actualitat, la companyia ha localitzat només a Madrid, Barcelona, Sevilla, Bilbao i València 110.050 punts d'accés sense fil, la majoria d'ells, privats.

Seguretat, 70% encriptades

[modifica]

El 70% de les xarxes WiFi estan encriptades, és a dir, que no són de lliure accés, segons càlculs de l'Observatori Wireless. No obstant això, la inseguretat davant els hackers és el gran problema d'aquestes xarxes.

Extensió, Madrid al capdavant

[modifica]

Amb 40.000 punts d'accés WiFi localitzats, Madrid és avui la ciutat espanyola amb major cobertura sense fil, seguida de Barcelona, amb 28.000; Sevilla, amb 22.000; València, amb 14.550; i Bilbao, amb 5.500.

Connexió, usar al veí

[modifica]

Un jove de 17 anys de Singapur va reconèixer fa dies haver-se connectat a Internet a través de la xarxa sense fil del seu veí, pel que podria ser condemnat a passar tres anys a la presó.

4 preguntes sobre xarxes sense fil

[modifica]

Què significa WiFi?

[modifica]

Ve de l'anglès Wireless Fidelity (fidelitat sense fil) i és un conjunt d'estàndards informàtics que permeten crear zones d'accés a Internet sense necessitat connectar cables a la xarxa telefònica.

Com s'estableixen?

[modifica]

Amb un punt d'accés a la xarxa telefònica que es connecta a un mòdem i un dispositiu Wi-Fi connectat al nostre ordinador, interna o externament.

Quina cobertura donen?

[modifica]

La cobertura sense fil sol ser d'entre 100 i 150 metres, el que permet a l'usuari connectar-se a la xarxa en totes les habitacions de la seva casa, encara que també a alguns veïns deixondits.

Què és un hotspot?

[modifica]

Són àrees de cobertura WiFi localitzades en llocs públics com aeroports, biblioteques, hotels o dependències de l'Administració.


Fonts

[modifica]