Vés al contingut

Donald Trump va assumir com el nou president dels Estats Units

De Viquinotícies


21 de gener del 2017

Donald Trump
Imatge: Stemoc / Wikimedia Commons.

Aquest divendres, Donald Trump va assumir formalment com el 45è President dels Estats Units en una cerimònia des de l'capitoli a Washington D.C.

La cerimònia va comptar amb la presència de diversos expresidents del país nord-americà com Jimmy Carter, George Bush i Bill Clinton; a més, també va assistir l'excandidata Hillary Clinton.

Donald Trump amb la seva dona Melania Trump van ser calorosament rebuts pel president sortint Barack Obama i la primera dama Michelle Obama a la catifa vermella del capitoli. A les 12:00 hora local (17:00 GMT), el jutge John G. Roberts va ser l'encarregat de jurar com a nou President dels Estats Units a Donald Trump juntament amb el Vicepresident Mike Pence davant la bíblia d'Abraham Lincoln (com és tradicional) i la seva pròpia bíblia que la seva mare li havia regalat.

Després d'assumir, Donald Trump va realitzar el seu primer discurs com a president dels Estats Units, alguna de les seves paraules van ser:

«Avui no només vam transferir el poder, sinó que li lliurem el poder a vostès, a la gent. Els oblidats ja no ho seguiran sent, tots els estan escoltant. Aquest dia serà recordat com el dia en què el poble es va convertir en governant novament. Ningú em deté ara».

Poc abans que Barack Obama ingressarà per sortís per última vegada de l'Oficina Oval a la seu presidencial, va deixar una carta sobre l'escriptori on s'han assegut tots els presidents des del Segle XIX.

Fonts[modifica]

Wikipedia A la Viquipèdia hi ha contingut relatiu o pertanyent a Donald Trump
Viquidites A Viquidites hi ha contingut relatiu o pertanyent a Donald Trump
CC-BY
Aquest article, o una part, prové d'una traducció de l'article sota llicència CC-BY-2.5 i/o GFDL: «Donald Trump asumió como el nuevo Presidente de los EE.UU.» (castellà) en la seva versió del 529306.

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article