Vés al contingut

Després de descartar-se la grip al Perú, Colòmbia s'afegeix als països amb grip nova

De Viquinotícies
La població de la ciutat de Mèxic han d'utilitzar masqueretes per a preveure la propagació de la grip.
La població de la ciutat de Mèxic han d'utilitzar masqueretes per a preveure la propagació de la grip.
Notícies relacionades
Més informació sobre la grip nova:

4 de maig del 2009

Una setmana després que es declarés en situació de desastre, i dos dies després que el Perú confirmés que el virus AH1N1 no es trobava al seu territori, Colòmbia es converteix al primer país d'Amèrica del Sud en confirmar amb seguretat la presència del virus que s'ha expandit per tot el planeta; doncs hi ha hagut morts a Mèxic i als Estats Units, així com casos confirmats en altres països.

D'acord a les declaracions de Diego Palacio Betancourt, Ministre de la Protecció Social, es tracta d'un home de 42 anys amb residència a Zipaquirá que fa pocs dies va arribar de Mèxic, la identitat del qual va ser mantinguda en reserva:

« Ahir a la nit es va confirmar el cas. De 18 mostres enviades a un laboratori als Estats Units, una va donar resultat positiu (...) El pacient és a Cundinamarca a cura de la seva família, en un maneig mèdic preventiu. Està en bones condicions mèdiques. Té antecedents d'haver estat a Mèxic i va presentar alguna simptomatologia de grip. »


Amb això, i amb els 108 casos sospitosos encara sense descartar, es prova que "la presència i disseminació del virus és un fet"; no obstant això, el govern truca a la calma i prudència dels mitjans de comunicació. A més va anunciar l'arribada de 14.000 pastilles de Tamiflu (oseltamivir), que preveu comencin a ser fabricades al país per fer contra a la pandèmia al territori nacional.

D'altra banda, el govern va posar a disposició de la ciutadania una Post de Comandament Unificada que opera en el Club Militar de Bogotà. En ell se centralitzarà la informació i es prendran decisions conjuntes així que augmentin els números d'afectats per la malaltia al país.

Fonts

[modifica]