Vés al contingut

Descobrixen un nou planeta en la constel·lació de Sagitari

De Viquinotícies
OGLE-2005-BLG-390Lb

26 de gener del 2006
Un grup de 73 astrònoms de 12 països ha trobat un planeta a la Constel·lació de Sagitari. El cos celeste, la denominació científica del qual és OGLE-2005-BLG-390Lb, és de 5 vegades la grandària de la Terra.

El planeta és d'aspecte rocós i amb una atmosfera molt fina. Es creu que la temperatura terme mitjà de la seva superfície és de -220°C, similar a la de Plutó, i triga 10 anys a completar la seva òrbita al voltant d'una estrella petitona blanca, distant 2,5 UA del planeta i 5 vegades més petita que el nostre Sol.

Els detalls del descobriment van ser publicats minuciosament a la revista britànica Nature. El procediment de recerca es va efectuar pel mètode de microlensing (detecció de llunyans planetes amb massa similar al de la Terra).

Michael Bode, de la Universitat John Moores de Liverpool, declara que "Això és molt excitant i important, ja que aquest és el planeta més semblat a la Terra que hàgim descobert fins al present en termes de la seva massa i de la distància de la seva estrella materna".

Per als experts, aquest lloc es converteix en el primer lloc en el qual podríem trobar vida extraterrestre, a pesar que la temperatura és de 200 graus sota zero. El planeta es troba a uns 25.000 anys llum, una distància impossible d'arribar a amb la nostra poc desenvolupada tecnologia espacial.

Fonts

[modifica]