Copa d'Europa de futbol 2012: Laurent Blanc deixa la seva funció de seleccionador dels “Bleus”

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca


L'exseleccionador Laurent Blanc

30 de juny del 2012, Espanya
Laurent Blanc ha deixat avui el seu càrrec de seleccionador dels Bleus. “Laurent Blanc s'ha posat en contacte amb el president de la FFF, Noël Le Graët, a fi d'informar-lo de la seva decisió de no continuar el seu contracte de seleccionador nacional”, ha anunciat la Federació Francesa de futbol.

Aquesta notícia és la conseqüència directa del paper més que discret dels Tricolors durant aquesta Eurocopa de futbol. No solament la selecció francesa no s'ha pogut enfrontar amb les altres seleccions europees més importants, sinó que, a més, els jugadors han tornat a protagonitzar escàndols una vegada més durant aquesta competició. Per posar dos exemples: baralla entre els mateixos companys de selecció i insults a la premsa per part del jugador Samir Nasri, deixant anar diverses perles: “Fill de puta! A prendre pel cul! Vine a barallar-te si ets un home! Publiqueu només merda!”. Aquestes paraules han escandalitzat la societat francesa després que sortissin publicades a la premsa estatal.

Una cosa semblant va passar l'any 2010 quan Raymond Domenech posseïa el càrrec de seleccionador nacional. Un dels episodis més polèmics va ser l'abandonament de la concentració per part de la majoria dels jugadors Bleus, un gest que va encendre la opinió pública francesa, per qui aquell acte fou una deshonra a la samarreta nacional. La pregunta: van deixar-li triar els jugadors lliurement?

La Federació francesa de futbol ha publicat un comunicat de premsa segons el qual “Noël le Graët n'ha pres nota i ha insistit a agrair el treball efectuat per Laurent Blanc al cap de l'Equip de França des de l'agost del 2010. El Comitè Executiu de la Federació es reunirà el dimarts vinent. Cap comentari no serà fet per la FFF i el seu President abans de la conferència de premsa programada al final d'aquesta sessió de treball.”

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail


Portal Futbol de Viquinotícies Portal «Futbol» de Viquinotícies. L'actualitat del futbol en el món.