Comença la caça de foques al Canadà

De Viquinotícies

28 de març del 2008, Canadà

La pell de les foques té un alt interès comercial.

Es calcula que moriran 275.000 foques fins l'abril d'aquest 2008 tan sols al Canadà. Avui comença la temporada de caça entre el golf de San Llorenç i l'estret de Belle Isle.

El Departametn de Caça i Pesca del Canadà, en un intent per netejar la imatge del país imposarà noves normes als caçadors; per exemple que al treure la pell dels animals s'assegurin que aquests estan morts. Aquesta mesura, però, no només és insuficient sinó que a més reconeix el patiment que senten aquests animals al ser caçats; justifiquen les organitzacions en defensa dels drets dels animals.

Sense anar més lluny, ahir, es va fer una manifestació a Veneçuela amb integrants de les organitzacions Anima Naturalis Aproa.

"La llunyania que tenim amb Canadà no implica que no ens pronunciem sobre la indiscriminada matança de foques. Aquest divendres és le començament oficial de la temporada de caça que és legal en aquest país. S'estima que en poden assassinar a 275.000, de les quals un 70% són nados, que no arriben als dos anys de vida", va explicar Roger Pacheco Eslava, coordinador de campanyes d'Anima Naturalis.

Fonts[modifica]