Vés al contingut

Comença l'extracció de combustible d'un petrolier enfonsat el 1937 als Columbrets

De Viquinotícies

4 de setembre del 2012, Regne Unit

Les illes Columbrets vist pels satèl lits de NASA.

“Salvament Marítim ha començat a extraure el combustible del petrolier de bandera anglesa Woodford, enfonsat el 1937 a més de vuitanta metres de profunditat al nord dels Columbrets. L'operació (vídeo) és complexa i pot durar entre un mes i dos, depenent de la quantitat de fuel que es trobi a les cabines del petrolier, que es calcula que pot superar un milió de litres. La veu d'alarma va saltar fa tres anys quan els pescadors que treballen en aquesta zona van detectar olor i fuites de petroli.

El Woodford (galeria de fotos), construït el 1914 i enfonsat per un submarí italià a quinze milles al nord dels Columbrets, es troba a uns vuitanta metres, una gran profunditat que dificulta de manera important les operacions submarines. Per a l'extracció, Salvament Marítim ha fet unes quantes operacions de vigilància i inspecció a la zona de l'enfonsament, tant submarines com de superfície, que han permès constatar que el vaixell enfonsat era l'origen d'episodis periòdics de contaminació per vessament d'hidrocarburs. Mitjançant un vehicle d'inspecció submarina per control remot, es va comprovar que el producte era un fuel lleuger que es pot bombar fàcilment.

L'1 de setembre de 1937, a primera hora del matí, el submarí italià 'Diaspro' va detectar prop de la costa de Benicarló el 'Woodford' amb rumb a Alacant. Li va disparar en superfície dos torpedes que el petrolier no va poder esquivar. Arran de l'atac, va morir un maquinista de nacionalitat grega i vuit tripulants més van quedar ferits amb cremades greus.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail