Vés al contingut

Colòmbia llançarà un satèl·lit espacial al desembre

De Viquinotícies

21 de febrer del 2005, Bogotá, Colòmbia
Un projecte que havia mantingut en secret l'ex-senador Álvaro Leyva Durán podria ser l'inici de la carrera espacial per al país sud-americà. "Colòmbia en òrbita" és el projecte liderat pel polític, qui avui dirigeix l'observatori astronòmic de la Universitat Sergio Arboleda. El satèl·lit, anomenat Libertad I, és una galleda d'1 kg de pes i 1000 centímetres cúbics de volum, i serà llançat el pròxim 1 de desembre des de la base de Baikonur a Kazakhstan. Conegut també com a Cubesat, l'artefacte va ser creat pel professor de la Universitat de Stanford Robert Twiggs, qui va signar un acord amb Leyva.

Libertad I durà en el seu interior una càmera fotogràfica, un equip de comunicacions, la font de poder -amb una durada de sis mesos- i el programa que ho fa funcionar. La seva missió serà prendre fotografies, emetre missatges dels patrocinadors, l'himne nacional del seu país, a més de transmetre senyals del sistema de posicionament global (GPS). Per al Leyva "el segle XXI ha d'arrencar immediatament o, sinó, acabem negociant roba usada en els tractats de lliure comerç o pensant en els ous".

Si bé molts dels seus crítics asseguren que es tracta d'una plataforma política, l'ex-senador assegura que Colòmbia ha de pensar "en gran": "Aquesta és una invitació perquè les noves generacions de colombians s'encarrilin en temes propis dels països desenvolupats".

Fonts

[modifica]


Enllaç extern

[modifica]