Vés al contingut

Clima: cap a un ràpid augment en el nivell del mar

De Viquinotícies
Un ós polar saltant entre blocs de gel produïts per la de fusió del gel, a l'illa de Spitsbergen, arxipèlag de Svalbard a Noruega.

26 de febrer del 2016
Com a conseqüència de l'escalfament global l'augment del nivell de l'aigua del mar s'accelera considerablement. De fet, els climatòlegs han demostrat que l'augment del nivell de l'aigua podria estar entre 0,5 i 1,3 metres per a l'any 2100.

Aquests investigadors van trobar que, de fet, ja en el segle XX els nivells del mar i dels oceans han pujat uns 14 centímetres per efecte de la fusió del gel, com s'indica en les seves obres publicades dilluns a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Segons l'enfocament sistèmic desenvolupat per l'Universitat de Harvard, el nivell dels oceans es va reduir en 8 cm entre 1000 i 1400, ja que aquest període es va caracteritzar per una disminució de la temperatura global de 0,2 °C. La relació entre la temperatura global del nostre planeta i el nivell de l'aigua és una realitat.


« (El segle passat) va ser extraordinari en comparació amb els últims tres mil·lennis pel que fa a l'elevació de la mar, i fins i tot s'ha accelerat en els últims 20 anys »

—Robert Kopp, professor assistent del Departament de Ciències de la Terra de l'Universitat Rutgers


Fonts

[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article