Científics japonesos creen una dona androide

De Viquinotícies

29 de juliol del 2005

Un grup de científics japonesos han construït el primer androide que imita funcions similars a les d'un ésser humà, com parpellejar, bellugar el cap, moure les mans i fins i tot estar respirant, tot amb naturalitat i representat en un robot amb aspecte de dona.

Es tracta del Repliee Q1, considerat un dels majors avanços de la robòtica a l'actualitat i presentat a l'Exposició Universal d'Aichi el juny passat. El androide va ser construït en silicona flexible, que s'assembla a la pell humana, i posseïx 31 mecanismes situats en l'extremitat superior del cos.

Un dels seus creadors, Hiroshi Ishiguri, membre de l'equip científic, assegura que el androide tindrà funcions similars al dels éssers humans i declara que "pot interactuar amb la gent. Pot respondre quan la toquen. És molt satisfactori, encara que òbviament ens falta molt treball encara".

No és la primera vegada que es crea un androide d'aquestes característiques. Anteriorment s'havia construït el Repliee R1, androide que es limitava a fer senyals amb el braç i l'aparença del qual era la d'una nena.

Fonts[modifica]