Vés al contingut

Càmera d'Al Jazeera matat a Líbia oriental

De Viquinotícies


Un concentració de persones tenint lloc a Benghazi.

13 de març del 2011, Líbia
Un càmera qatarià d' Al Jazeera treballant a Líbia va ser mort en una emboscada el dissabte 12 de març, quan tornava amb el seu equip a la ciutat rebel de Benghazi. Al Jazeera, en una declaració oficial, va descriure el fet com un "crim covard" i com a "part de la campanya maliciosa del règim libi contra Al-Jazeera i el seu personal".

Ali Hassan al-Jaber, juntament amb dos col·legues, n'era tornant d'una missió informativa sobre una protesta de l'oposició en un poble proper, quan homes armats no identificats van obrir foc contra l'automòbil en què viatjava el grup. Al Jaber va ser traslladat d'urgència a un hospital, però una bala li havia penetrat pel que sembla, el seu cor i traspassà. Un dels seus col·legues va ser ferit.

El director general d'Al Jazeera Wadah Khanfar va retre homenatge a Jaber al fòrum en xarxa del mitjà de comunicació. Ell va dir, “Va ser una d'aquelles persones que va viure i finalment va transir en la recerca de la veritat. Estem determinats a prosseguir sense dubtar. No podem sacrificar les nostres vides, excepte per les causes nobles. No hi ha causa més noble que la recerca de la veritat”.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail