Brasil pot perdre seu del Mundial de futbol de 2014

De Viquinotícies

1 d'octubre del 2006

L'última vegada que l'Amèrica del Sud va realitzar una Copa del Món de Futbol va ser al 1978 a Argentina. En aquella època llavors només 16 equips participaven en la competició. El torneig es va realitzar en 5 ciutats i un nombre similar d'estadis.

Però des d'aquesta època molt ha canviat en la realització dels mundials. La Copa del Món de Futbol de 2006 a Alemanya va comptar amb la participació de 32 equips que es van situar en 12 seus. A l'Amèrica del Sud només dos països conten amb el nombre suficient de ciutats i estadis per a portar a terme un esdeveniment d'aquesta magnitud, aquests són Colòmbia i el Brasil. Colòmbia ha estat descartada a causa de els seus problemes polítics, la qual cosa deixa només a Brasil.

El 7 de març de 2003 el president de la FIFA, Sepp Blatter, va anunciar que la Confederació Sud-americana de Futbol realitzaria la Copa del Món de Futbol de 2014. Deu dies després, per sorpresa d'en Blatter, la CONMEBOL va anunciar que Brasil era l'únic candidat. Blatter havia suggerit que l'Argentina i Xile podrien realitzar conjuntament la copa. Esdeveniments recents han sembrat dubtes sobre la capacitat de Brasil de realitzar la copa.

Blatter ha manifestat preocupació per la qualitat dels estadis del Brasil i va afirmar que cap estadi compleix els requisits exigits per la FIFA per a la realització d'un esdeveniment internacional.

Brasil ha vist amb preocupació l'anunci fet pel president de Colòmbia, Álvaro Uribe, de postular a Colòmbia com candidat per a la realització de la justa futbolística, i encara més preocupació pels intents de la Federació Mexicana de Futbol de barallar per la realització del torneig especialment donat l'èxit amb el qual Mèxic va realitzar els mundials de 1970 i 1986.

Mèxic també s'ha allistat per a realitzar el Mundial de Futbol de 2010 en cas que Sud-àfrica no pugui resoldre els seus problemes d'infraestructura.

La FIFA necessita atorgar-li la seu a un país que pugui garantir un èxit total, especialment després del risc assumit a l'atorgar-li la realització del mundial 2010 a Sud-àfrica.

El dijous 14 de setembre de 2006 el president Lula dóna Silva va reconèixer que Brasil hauria de construir 12 estadis nous per a realitzar el mundial ja que cap dels existents compleix les condicions per a un mundial.

El 29 de setembre passat, el president de la FIFA va reiterar que el Brasil que hauria de construir nous estadis si volia ser considerat com un seriós contendor per a la realització del Mundial del 2014 “. Si Brasil necessita nova infraestructura ha de començar avui”, va emfatitzar.

"La pilota està amb Brasil, i podem dir que, després del bon treball realitzat per Alemanya en el Mundial de 2006, les exigències són molt grans. Si Brasil supera aquests obstacles, probablement rebrà la Copa".

La decisió sobre qui realitzarà l'esdeveniment del 2014 ha de prendre's a principis del 2008.

Fonts[modifica]