Benet XVI canonitza al primer sant brasiler

De Viquinotícies

11 de maig del 2007, Sao Paulo, Brasil

El Papa Benet XVI va canonitzar a Sao Paulo i amb una assistència propera al milió de fidels, al primer sant nascut al Brasil. Fray Galvao va ser un frare de la congregació franciscana, que ajudava a guarir els malalts usant papers com a píndoles, amb oracions dirigides a la Verge Maria. Els miracles que se li atribueixen a San Galvao ocurreixen a la dècada del 1990 i van permetre ser nombrat com a Sant.

Tot i que aquest frare va viure fa dos segles, encara al Brasil els catòlics el segueixen veneran, que van manifestar la seva alegria per la canonització. La cerimònia es va desenvolupar al Camp de Mart, i va ser seguida per persones de totes les nacionalitats, que agitaven les banderes del Brasil i del nou sant.

A la homilia, el Papa va criticar als mitjans de comunicació per ridiculitzar el matrimoni i influenciar a la juventut a emprar mètodes anticonceptius. Utilitzant l'exemple de santitat de San Galvao, el Papa també va destacar la castedat i la senzillesa que va representar aquesta persona per a la curació.

Fonts[modifica]