Avaria de l'ADSL de Telefónica deixa sense servei a milers d'usuaris a Espanya

De Viquinotícies

16 d'agost del 2006
Una avaria en el servei ADSL prestat per Telefónica ha deixat a milers de clients de tota Espanya sense connexió a internet. Aquesta avaria no només afecta als usuaris de Telefònica, sinó també als usuaris de Ya.com i Wanadoo.

La Federación de Consumidores en Acción va informar que des de les 10:30 hora espanyola (8:30 UTC) del dimecres (16) diversos usuaris han alertat de la situació, i demana al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç que s'avaluï l'actuació tant de Telefónica com dels altres proveïdors d'accés a internet (ISP) afectats. A més recorda que els afectats tenen dret a una indemnització.

En un principi a l'avaria se li atribuïa a una fallada de programari, però Telefónica ha dit en un comunicat que es deu a una tempesta elèctrica en Barcelona.

El dany afecta majoritàriament a usuaris amb adreça IP dinàmica que no estaven connectats a la xarxa, tipus de connexió que té la major part dels clients de Telefónica. Telefónica, a través de la seva filial Terra, redueix a 2 hores el temps de la incidència i assegura que l'empresa avaluarà totes les reclamacions.

Fonts[modifica]