Vés al contingut

Atacs a la zona comercial de Bagdad deixen dotzenes de morts

De Viquinotícies

12 de febrer del 2007, Bagdad, l'Iraq
Quatre explosions en total van atacar aquest dilluns a la ciutat de Bagdad, deixant un total d'almenys 80 morts.

Localització de Bagdad, a l'Iraq

Al mercat de Shorja a Bagdad, tres detonacions van causar la mort de 71 persones i van ferir a més de 150. Segons la policia, mitja hora abans també s'havia reportat una detonació al mercat Bab al-Sharqi, situat a poques quadres del mercat de Shorja.

Segons informes de la policia i de testimonis oculars, tres automòbils van ser detonats consecutivament, causant la caiguda d'un dels edificis i embolicant en foc a les botigues del mercat. Les explosions van causar que un fum negre i dens que ascendia al cel, obnubilant el que havia estat un dia assolellat.

A l'altre mercat, Bab al-Sharqi, la bomba causant de l'explosió estava amagada en una cartera a prop d'un restaurant popular. Les víctimes d'aquesta explosió es resumeixen en 10 morts i 19 ferits.

Testimonis van reportar el succés i personal sanitari i bombers van entrar en acció. Les ambulàncies van dur als més de 165 ferits a hospitals propers en el barri xiïta, que ha estat atacat severament aquest any per atacs terroristes.

El mercat de Shorja va ser una altra vegada l'àrea de comerç principal de la ciutat, però davant la violència de les comunitats religioses musulmanes és ara un àrea musulmana xiïta més, i un blanc per a grups fonamentalistes Sunnites.

A pesar de la gravetat de la calamitat, la caritat de joves homes ajudant a sobrevivents ferits va tenir lloc.

Un membre sunnita del Parlament, Methal al-Alussi, va visitar l'escena. Els mercaders van pregar: "han de fer una mica per a ajudar-nos". Alussi es va remetre a una resposta: "Tractarem de resoldre-ho".

Fa un any...

[modifica]

Les detonacions van atacar la ciutat en el primer aniversari de l'atac al Domo Daurat Xiïta de Samarra; l'atac al temple havia pres lloc el 22 de febrer de l'any passat, però segons el calendari islàmic ha passat exactament un any.

Després de l'atemptat de Samarra, es van llançar les operacions per part de l'Iraq i els Estats Units per aturar la violència iniciada. A pesar d'això, la violència a l'Iraq segueix sent un problema greu.

Fonts

[modifica]