Vés al contingut

Assassinen al fotoperiodista Rubén Espinosa

De Viquinotícies
Demanen justícia per Rubén.
EneasMx / Commons

4 d'agost del 2015, Ciutat de Mèxic
Rubén Espinosa, fotoperiodista de Proceso i Cuartoscuro va ser trobat mort, amb senyals de tortura i un tret de gràcia, en un domicili de la colònia Narvarte de la Ciutat de Mèxic.

La seva família ho havia reportat com desaparegut un dia abans, sent vist per última vegada el divendres 31 de juliol. Al costat d'ell van ser trobades quatre víctimes, totes dones. Fins al moment només s'han identificat dos, Nadia Vera, activista de Veracruz del moviment YoSoy132, i Yesenia Quiróz. Les quatre dones també van ser trobades amb signes de tortura i el tret de gràcia.

El fotoperiodista havia fugit de Veracruz, on laborava, per les represàlies que havia tingut per part de l'administració del governador actual César Duarte. Veracruz s'ha convertit en una de les entitats més perilloses per als periodistes.

El diumenge 2 d'agost, diversos grups de ciutadans i periodistes van realitzar manifestacions per reprovar l'assassinat de Rubén, Nadia, Yesenia i dues dones encara no identificades. Així mateix, en xarxes socials es van fer virals els hashtags #JusticiaParaRubén i #DuarteAsesino.

Els fotògrafs de la marxa van decidir que tot el material fotogràfic de la marxa sigui signat amb el nom de Rubén Espinosa.

Fonts

[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article