Vés al contingut

Assassinat l'ex-regidor Isaías Carrasco al País Basc

De Viquinotícies

7 de març del 2008, Mondragon, País Basc

Pintada a un carrer d'Altsasu, al País Basc en suport a ETA.

L'ex-regidor del PSE a Arrassate (Guipúscoa) Isaías Carrasco ha mort als 42 anys prop de casa seva després de ser víctima d'un tiroteig etarra.

Des del 1973, 37 polítics han mort en atemptats al País Basc a causa d'atemptats terroristes

El tiroteig es va produir prop de casa seva davant de la seva exdona i una de les seves filla. L'assaltant portava la cara descobert i va dsparar diversos trets a la víctima, ràpidament va ser portada a l'hospital, on va morir. El grup terrorista (segons la Unió Europea i els Estats Units) ETA va ser l'organitzador de l'assassinat.

L'atemptat es produeix tan sols dos dies abans de les eleccions generals a l'estat espanyol. Tant el PSOE com el PP van cancel·lar els seus actes de campanya; PNB, EA, Aralar, ERC, ICV, EUPV, Bloc-Iniciativa-Verds, Unitat per les Illes i altres partits van fer el mateix. CiU va mantenir l'acte a la Vall d'Hebron de Barcelona, però enfocat en un acte de condemna de l'atemptat.

Tot i que ETA no ha reivindicat l'autoria de l'atemptat, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el lehendakari, Juan José Ibarretxe donen per fet que ha estat la banda terrorista basca.


Fonts[modifica]