Apagada de mòbils en contra de l'augment de les tarifes

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

6 de febrer del 2007

L'anunci de Movistar, Vodafone i Orange d'apujar les tarifes per a mòbils ha causat la reacció dels usuaris i com a protesta, a través del correu electrònic i dels blocs, s'ha convocat una apagada de mòbils durant tot el dia d'avui. A més, també se n'ha convocat una altra l'1 de març, el dia en què és previst que l'establiment de trucada passi de dotze a quinze cèntims i que el preu d'un minut de trucada augmenti entre un 15% i un 20% segons l'operadora.

Yoigo i Carrefour no augmenten els preus

L'augment de les tarifes és una reacció de la majoria d'operadores a l'abolició de l'arrodoniment dels preus de les trucades que exigeix la nova llei del consumidor. Fins ara, els usuaris de mòbils pagaven el minut complet i els altres s'arrodonien –cap amunt, és clar– cada trenta segons. Tot i així cal dir que operadores com Yoigo i Carrefour deixaran d'arrodonir com les altres i, en canvi, no apujaran les tarifes.

Canviar d'operadora

Aquesta diferència de preus entre les companyies que els apujaran i els que no, pot fer que molts usuaris decideixin canviar d'operadora, però això no és tan fàcil com sembla, sobretot si s'ha signat un contracte de permanència amb la companyia per obtenir un telèfon nou més barat. En aquest cas, si l'usuari es vol donar de baixa, la companyia acostuma a exigir una indemnització de cent cinquanta euros. La Federació d'Associacions de Consumidors d'Usuaris (FACUA) però, assegura que aquestes indemnitzacions són il·legals i ha obert una pagina especial on informa de tot allò que té a veure amb l'augment de les tarifes i explica què cal fer per donar-se de baixa sense pagar indemnització encara que s'hagi firmat un contracte de permanència.

Cc-by-nc-nd icon.svg

Fonts[modifica]