Agustí Cerdà, candidat d'ERPV a la Generalitat Valenciana

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

11 de març del 2007, València

Esquerra Republicana ja ha començat a València la pre-campanya per a les eleccions del 27 de maig. Ho van fer amb un acte al Palau de Congressos, on Agustí Cerdà fou proclamat candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana. Cerdà va rebre el suport del president de la formació, Josep-Lluís Carod-Rovira; del secretari general, Joan Puigcercós; del candidat a la batllia de València, Josep Heras, i de la candidata a Xàtiva, Lupe Ferrer.

Cerdà, que actualment és el portaveu del partit al Congrés espanyol, presenta la formació republicana com una opció d'esquerres 'valenta i no subordinada a ningú'. El candidat d'Esquerra destaca que el partit ha guanyat implantació al País Valencià i, segons diu, n'és una bona prova que en quatre anys hagi passat de quinze llistes per a les municipals, a més de seixanta.

De la mateixa manera el candidat republicà ha afirmat que el que el País Valencià no necessita només un canvi de govern sinó que necessita 'un canvi de model', basat en més poder polític i una millor finançament.

Els parlaments[modifica]

Josep-Lluís Carod-Rovira va dir que cal acabar amb les actituds paternalistes i hegemòniques de Catalunya en relació amb el País Valencià. Segons el líder independentista, 'si volem fer una nació compartida cal dir que no és més d'uns que d'uns altres'. Puigcercós va afirmar que, hores d'ara, Esquerra és una realitat al País Valencià i un exemple del treball basat en una idea de nació unida i forta.

Agustí Cerdà va indicar que l'agricultura i la indústria valencianes es troben 'enfonsades' i va apuntar que 'exhaurir tots els nostres recursos i un creixement per sobre de les nostres possibilitats és pobresa per a un país'.

Cc-by-nc-nd icon.svg

Fonts[modifica]