Vés al contingut

Abertis va guanyar mil milions fins al setembre, un 69% més

De Viquinotícies


2 de novembre del 2012, Espanya

Abertis ha tingut un benefici net de 1.003 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any; un increment del 69% respecte el mateix període del 2011 gràcies a la plusvàlua per la venda d'Eutelsat i de la participació a Brisa. Sense tenir en compte aquestes aportacions extraordinàries, el resultat recurrent de la companyia participada per la Caixa, CVC i OHL se situa en 536 milions d'euros, un 6% més.

La xifra de negoci va créixer un 1% entre el gener i el setembre, fins als 2.992 milions, mentre que el resultat brut d'explotació (Ebitda) es va situa en 1.900 milions, un 0,3%. Abertis ja aconsegueix la meitat d'aquest benefici brut i el 53% dels seus ingresso fora de l'estat espanyol, gràcies a l'estratègia d'internacionalització dels últims anys i que ara li permet d'esquivar el descens d'un 10% que registra a l'estat el trànsit de les autopistes, principal negoci del grup.

Els ingressos del grup han estat, entre gener i setembre, de 2.992 milions (un 0,9% més): l'activitat d'autopistes ha genera 2.371 milions (+0,9%), la de les telecomunicacions, 370 milions (-3,3%), i la d'aeroports, 246 milions (+10,2%).

Abertis espera tancar a final de novembre l'operació de compra del 60% d'actius de la constructora OHL al Brasil a canvi d'una participació del 10% del capital. Amb aquesta operació, que ja té el vist-i-plau de la Comissió Europea, Abertis esdevindrà el líder mundial en la gestió d'autopistes, amb uns 7.500 quilòmetres de vies.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail