A Internet hi ha més de 10.000 fotos de banyistes sense el seu permís

De Viquinotícies
Banyistes a una platja

14 de juny del 2007
Un voyeur digital és aquell que fa fotografies d'amagat a banyistes en top-less o biquini per després penjar-les a Internet.

El perfil d'un voyeur és el d'un jove d'entre 14 i 21 anys que no fa les fotos amb l'objectiu d'obtenir-ne un rèdit econòmic sinó tan sols per autocomplaença sexual, diversió o col·leccionisme.

Les "víctimes" del voyeurisme electrònic tan poden ser homes com dones. Canals ha dit que el fenomen no acaba amb les fotos i actualment també hi ha vídeos de curta durada, i no es fan només a platges sinó també a vestuaris o llocs públics.

Francisco Canals, director de l'Observatori Espanyol d'Internet, ha alertat avui de l'augment d'aquestes persones. A Internet, comptant tan sols dominis de l'estat espanyol, hi hauria 10.000 fotografies fetes sense el consentiment del fotografiat, distribuïdes en mig miler de fòrums. Això no compta ni els llocs de pagament ni els xats.

L'auge d'aquest moviment ha sorgit gràcies als telèfons mòbils que porten càmera incorporada. Es calcula que hi ha 42 milions de mòbils a Espanya, la meitat dels quals porten incorporada càmera.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail