Vés al contingut

28 morts en un tiroteig escolar a Connecticut

De Viquinotícies


15 de desembre del 2012, Newtown, Connecticut, Estats Units.
A l'Escola Primària de Sandy Hook a Newtown, Connecticut, un home de vint anys va obrir foc. L'home, Adam Lanza, deixà a 28 morts, entre els quals 20 nens i nenes entre 5 i 10 anys. Uns 600 estudiants es trobaven dins de l'escola. Entre els 28 morts s'hi inclou Lanza, qui al matar a tants nens i nenes finalment girà la pistola al seu cap i matà per últim cop.

Club d'escacs de l'Escola Primària de Sandy Hook el 2006.

Els motius de Lanza encara es desconeixen. Tot i així, varis reportatges apunten a que els seus objectius incloïen matar a la seva mare, qui es trobava entre els 28 morts.

El president dels Estats Units Barack Obama es comunicà per televisió. “La majoria dels que van morir avui eren nens petits —bonics nens i nenes entre les edats de 5 i 10. Tenien les seves vides senceres per completar —anniversaris, graduacions, bodes, naixements dels seus propis nens. Entre els que van caure s'inclouen professors — homes i dones qui van devotar les seves vides senceres a ajudar i a fer aprendre als seus estudiants per a que aquests puguin realitzar els seus somnis.”

El president continuà: “Així que els nostres cors estan trencats avui — pels pares, mares, avis, àvies, germanes i germans d'aquests petits nens, i per les famílies dels adults que van ser perduts. Els nostres cors estan trencats pels pares i mares dels que van sobreviure també, ja que tot i que estan beneïts per tenir els seus fills i filles amb ells aquesta nit, ells saben que la innocència dels seus fills i filles ha estat destrossada massa aviat, i no hi ha paraules que ara els puguin ajudar.”

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail