Vés al contingut

La selecció catalana empata a dos contra la d'Euskadi

Checked
De Viquinotícies

8 d'octubre del 2006, Barcelona

Imatge del partit.

Les seleccions nacionals de Catalunya i Euskadi han empatat a dos gols en el partit disputat al Camp Nou a dos quarts de set de la tarda sota la presència de més de 56.000 espectadors.

En termes esportius, la selecció d'Euskadi va dominar el marcador la major part del partit: el primer gol, van fer-lo els bascos al minut 19 de la primera meitat. Al minut 18 de la segona van ampliar l'avantatge amb un altre gol, però Verdú i Luque van aconseguir d'empatar el partit.

Pasqual Maragall i Juan José Ibarretxe van demanar l'oficialitat de les seleccions esportives de Catalunya i d'Euskadi a la mitja part del partit d'ahir al Camp Nou, que va aplegar 56.354 espectadors. Maragall va dir: 'Ja que l'estatut diu que Catalunya és una nació, hem de tenir una selecció nacional'. Els presidents català i basc van dir que confiaven a veure algun dia aquest partit en una competició internacional, com ara un mundial.

Els jugadors van sortir al camp amb una pancarta al·lusiva al procés de pau del País Basc: 'Junts per la pau'. Però els jugadors bascos també van desplegar una pancarta pròpia en què demanaven el reconeixement de la selecció d'Euskadi.

La vigília d'aquesta cita esportiva ja va servir perquè, de primer els jugadors bascos (en un un manifest que van subscriure tots) i després els catalans reivindiquessin el reconeixement internacional de les seleccions esportives pròpies.

Una bona part dels assistents al partit van secundar la proposta de la plataforma Pel Dret de Decidir i es van treure la samarreta al principi de la segona part del partit, quan els jugadors sortiren al camp. La idea era de donar suport a l'anunci i a la campanya pel reconeixement de les seleccions catalanes. Un jutjat de Barcelona va prohibir l'emissió de l'anunci per TV3 i Td8, perquè l'anunci, va argüir, anava adreçat, principalment, als menors i hi havia raons d'urgència que n'aconsellaven la prohibició, perquè podia fomentar la discriminació entre menors i causar 'danys i perjudicis de difícil restauració'.


Notícies relacionades

[modifica]

Fonts

[modifica]