L'ajuntament de Vic ha decidit no empadronar als immigrants il·legals, llevant-los l'accés a l'educació i la salut

De Viquinotícies

14 de gener del 2010, Vic

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail

L'ajuntament de Vic ha decidit no empadronar als immigrants sense papers. Aquesta decisió, que ha originat una important repercussió política i mediàtica, vulnera la Llei de Bases de Règim Local de 1995 i deixa als immigrants sense accés a l'educació i la salut.

Les reaccions davant aquesta decisió van arribar fins i tot des del govern de l'Estat. Celestino Corbacho (Ministre de Treball d'Espanya) va declarar que aquesta mesura era "il·legal", María Teresa Fernández de la Vega (vicepresidenta primera) va dir que la decisió estava "fora de la llei", mentre que José Antonio Alonso (portaveu del PSOE al Congrés de l'Estat) va cridar l'atenció sobre els drets dels immigrants, fins i tot de qui estan en situació irregular.

A nivell regional, tant la Generalitat de Catalunya com CiU han decidit no fer declaracions. Les directives de PSC i d'ERC es van desmarcar d'aquesta mesura tot i que va ser aprovada amb el suport dels seus coreligionaris a Vic. Per la seva banda, des del PP, el president del grup municipal a Badalona Xavier Garcia Albiol va emetre un comunicat en el qual va afirmar que "en cap país seriós" s'equipara l'accés a la sanitat i l'educació dels immigrants indocumentats i "els veïns", afirmant que si el seu grup guanyés les eleccions aplicaria la mateixa mesura envers els immigrants.

L'organització de Drets Humans Movimiento contra la intolerancia demanà la Fiscalia General de l'Estat que actués d'ofici contra aquesta decisió.

Fonts[modifica]


Enllaços externs[modifica]