Vés al contingut

El TGV arriba a Barcelona

Checked
De Viquinotícies

20 de febrer del 2008, Barcelona

L'estació de Sants.
L'actual mapa de l'AVE a l'Estat espanyol.

Finalment i després de molts entrebancs el Tren de Gran Velocitat (TGV) ha obert les portes per fer el trajecte Barcelona-Madrid (i viceversa).

A les sis del matí va sortir un tren Siemens S-103 de l'estació de Sants amb uns dos-cents cinquanta passatgers. A la vegada des de l'estació d'Atocha, a Madrid, cent seixanta passatger començaven el recorregut en sentit contrari.

El tram que connecta la ciutat de Tarragona amb Barcelona havia de ser estrenada fa anys, però finalment el Govern Espanyol va fixar com a data el desembre de l'any passat, data que no es va poder complir a causa d'un esvoranc a l'andana l'estació de Bellvitge.

Està previst que el 2012 el TGV enllaci amb França, tot i que encara cal construir diversos trams de la via, entre les quals hi ha el polèmic túnel per sota de Barcelona.

Horaris i preus

[modifica]

Disset trens (vuit dels quals directes) en cada sentit sentit transportaran milers de persones diàriament entre les dues ciutats. A les hores punta (entre les set i les nou del matí, i entre dos quarts de sis i les set del vespre) la freqüència de pas serà de mitja hora.

El bitllet més barat costa 40 euros i ha de ser comprat per Internet amb quinze dies d'antelació, un bitllet senzill costa 102 euros i comprat al mateix moment 163,50.

Els taxis cobraran un suplement de 2,10 euros quan surtin de l'estació de Sants, per incentivar-los a treballar a fer trajectes per cobrir la nova demanda.

Retards a Renfe

[modifica]

Tot i això el dia no va ser complert: a les línies R-2, R-3 i R-4 de Rodalies es van tornar a viure retards. Això es deu al fet que unes obres a l'estació de Sants es ban retardar mitja hora més del previst i van afectar els primers trens. A més a més un R-2 es va avariar a l'entrada de l'estació de Sant Andreu Comtal, fet que ha provocat retards de mitja hora.

Les pèrdues humanes de les obres

[modifica]

Comissions Obreres, el 20 de febrer, va fer un acte reivindicatiu pels catorze treballadors que havien perdut la vida en el transcurs de les obres.[1]

Referències

[modifica]
  1. [1]

Fonts

[modifica]