Viquinotícies:La cantina

De Viquinotícies
Dreceres ràpides: navegació, Recerca

Nuvola apps kteatime.pngLa Cantina de ViquinotíciesNuvola apps kteatime.png

La cantina
Benvinguts i benvingudes a la nostra Cantina. Aquesta pàgina és per qualsevol tema, dubte, proposta, etc. que es puga tenir respecte a Viquinotícies però si teniu alguna cosa a dir específicament sobre un article o un usuari, si us plau, feu servir la seua respectiva pàgina de discussió. Podeu llegir i contestar les converses ja iniciades (pitjant en "modifica" al costat dret del títol de cadascuna de les converses).
Si us plau, per a evitar malentesos, signeu sempre els vostres missatges al final de la vostra intervenció amb el codi --~~~~ (penúltim botó de la barra d'edició de la pàgina "modifica"). Per a converses inactives o antigues de la Cantina, consulteu els arxius de la Cantina, des dels quals les podeu tornar a portar ací si voleu reprendre'n cap. Sobre qüestions específiques del funcionament de la Cantina aneu a la seua respectiva pàgina de discussió. Si necessiteu la intervenció d'un administrador aneu a la pàgina de peticions als administradors.Nuvola apps kteatime.png
Cantina de ...
Commons-logo.svg
... Commons
Wiktionary-logo-en.png
... Viccionari
Wikiquote-logo.svg
... Viquidites
Wikibooks-logo.svg
... Viquillibres
Wikinews-logo.png
... Viquinotícies
Wikipedia-logo.png
... Viquipèdia
Wikisource-logo.png
... Viquitexts


Inicia un nou tema
Recordeu de signar els vostres comentaris amb el codi --~~~~

IMPORTANTE: Revisión de actividad de administradores[modifica]

Hola. En virtud de un gran consenso comunitario global, se aprobó en el año 2013 una política que tiene por objeto la retirada de los permisos avanzados (administrador, burócrata, etc.) de aquellas cuentas que se encuentren inactivas. De acuerdo con la misma, los stewards están revisando la actividad de los administradores en todos los proyectos de la Fundación Wikimedia que no dispongan de una política de inactividad propia. Hasta donde sabemos, este proyecto no cuenta con un proceso formal ni política relativa a la revisión y retirada de permisos avanzados de cuentas inactivas. Ello significa que los stewards se encargarán de ello de acuerdo con la política de revisión de actividad administrativa.

Hemos determinado que los siguientes usuarios cumplen el criterio de inactividad (sin ediciones ni acciones registradas por más de 2 años consecutivos):

  1. Aljullu (burócrata, administrador)

Estos usuarios recibirán una notificación pronto, donde se les informará que deben empezar una discusión en la comunidad si quieren mantener algunos o todos sus permisos. Si los usuarios no responden sus permisos serán retirados por los stewards.

Sin embargo, si ustedes como comunidad desean crear su propio proceso de revisión de actividad para sustituir el proceso global, bien quieren tomar otra decisión acerca de los usuarios inactivos, o tienen alguna otra política que se nos pasó por alto, entonces por favor notifiquen en el tablón de anuncios a los stewards en Meta-Wiki para que nosotros sepamos que no debemos proceder con la revisión de permisos en este wiki. Gracias, Rschen7754 06:42, 12 gen 2015 (CET)

VisualEditor News #1—2015[modifica]

19:30, 5 feb 2015 (CET)

[Global proposal] m.Viquinotícies.org: (tots) Modificar pàgines[modifica]

MediaWiki mobile

Hi, this message is to let you know that, on domains like ca.m.wikipedia.org, unregistered users cannot edit. At the Wikimedia Forum, where global configuration changes are normally discussed, a few dozens users propose to restore normal editing permissions on all mobile sites. Please read and comment!

Thanks and sorry for writing in English, Nemo 23:32, 1 març 2015 (CET)

Inspire Campaign: Improving diversity, improving content[modifica]

This March, we’re organizing an Inspire Campaign to encourage and support new ideas for improving gender diversity on Wikimedia projects. Less than 20% of Wikimedia contributors are women, and many important topics are still missing in our content. We invite all Wikimedians to participate. If you have an idea that could help address this problem, please get involved today! The campaign runs until March 31.

All proposals are welcome - research projects, technical solutions, community organizing and outreach initiatives, or something completely new! Funding is available from the Wikimedia Foundation for projects that need financial support. Constructive, positive feedback on ideas is appreciated, and collaboration is encouraged - your skills and experience may help bring someone else’s project to life. Join us at the Inspire Campaign and help this project better represent the world’s knowledge!

(Sorry for the English - please translate this message!) MediaWiki message delivery (discussió) 21:01, 4 març 2015 (CET)

Bots inactius[modifica]

Companys, us informo que he obert una votació sobre bot inactius. Salut! Syum90 (discussió) 16:01, 11 març 2015 (CET)

SUL finalization update[modifica]

Hi all,apologies for writing in English, please read this page for important information and an update involving SUL finalization, scheduled to take place in one month. Thanks. Keegan (WMF) (talk) 20:45, 13 març 2015 (CET)

Importació de les pàgines (discussió traslladat des de les meves pàgines)[modifica]

Us proposo d'allargar la llista dels viquis on podem importar les pàgines amb el seu historial de la funcionalitat Especial:Importa que els administradors poden dur a terme. Actualment podem importar des dels viquis següents : wikt, s, v, b, q, meta, commons, it, fr, pt, en, es, de, eo. Es necessitat afegir a les llengües següents de Viquinotícies : pl, ja, ru, sr, tr, uk, zh. Què en penseu?

A favor A favor Hi estic d'acord.--Syum90 (discussió) 13:29, 15 març 2015 (CET)
A favor A favor -- Bertrand GRONDIN  → (escriure) 15:48, 19 març 2015 (CET)

Petició feta aquí-- Bertrand GRONDIN  → (escriure) 17:41, 19 març 2015 (CET)

Nous flags per a alguns grups d'usuari[modifica]

Companys, crec que seria lògic afegir certs flags a alguns grups d'usuari com us detallo a continuació:

Supervisors automàticsautopatrol (Em sembla que aquest millor no).--Syum90 (discussió) 14:47, 27 març 2015 (CET)
Editorsautopatrol
Supervisorsautopatrol i patrol

Vots[modifica]

Comentaris[modifica]

Bona nit! M'agradaria remarcar que caldria vigilar el biaix de nomenclatura respecte els projectes germans. A la Viquipèdia i a la resta de projectes, per exemple, el cas que aquí es coneix com a "supervisor automàtic" allà s'anomena "usuari autopatrullat". Estaria bé estandaritzar els noms i enllaçar les polítiques amb interwikis en la mesura del possible per evitar confusions (jo mateix no acabo de distingir bé el concepte editor). --Xavi Dengra (MISSATGES) 00:43, 27 març 2015 (CET)

Hola Xavi, la qüestió és que no es poden dir igual perquè es tracta de permisos diferents; m'explico, Viquinotícies té activada l'extensió FlaggedRevs, i per tant funciona amb un sistema de versions revisades, sent l'únic projecte en català en què això passa. Això deriva en permisos totalment diferents; per seguir amb l'exemple que tu indiques, el permís de "usuari autopatrullat" de la Viquipèdia té associat el flag de autopatrolled, mentre que el permís de "supervisor automàtic" de Viquinotícies té associat el flag de autoreview, que s'assembla però no és el mateix. El permís de "usuari autopatrullat" de la Viquipèdia no podrà tenir el flag de autoreview perquè la Viquipèdia no té activada l'extensió FlaggedRevs. Els altres dos permisos no tenen cap paral·lelisme amb cap altre dels projectes en català. Per cert, per descomptat que tens dret a vot. Salutacions company.--Syum90 (discussió) 12:51, 27 març 2015 (CET)
Molt agraït per la bona explicació, Syum90. Bona nit! --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:14, 27 març 2015 (CET)

Resultats[modifica]

La proposta queda finalment aprovada.--Syum90 (discussió) 20:31, 4 abr 2015 (CEST)

Afegir nous flags als administradors (FlaggedRevs)[modifica]

Igual que en la discussió anterior, crec que també seria lògic afegir aquests flags al permís d'administrador:

Administradorsreview, validate, autoreview i unreviewedpages (El flag autoreview ja està inclòs en el permís d'administrador).--Syum90 (discussió) 20:53, 4 abr 2015 (CEST)

Vots[modifica]

Comentaris[modifica]

Resultats[modifica]

La proposta queda finalment aprovada.--Syum90 (discussió) 20:31, 4 abr 2015 (CEST)

Proposta de nova política de votacions[modifica]

Companys, crec que necessitem una nova política de votacions, adaptada a les necessitats del projecte. He adaptat i modificat aquest esborrany des de b:es:Wikilibros:Votaciones per debatre i afegir les esmenes que creguem oportunes.--Syum90 (discussió) 18:16, 5 abr 2015 (CEST)

La discussió s'està duent a terme a la pàgina de discussió de la política.--Syum90 (discussió) 19:28, 8 abr 2015 (CEST)

Stewards confirmation rules[modifica]

Hello, I made a proposal on Meta to change the rules for the steward confirmations. Currently consensus to remove is required for a steward to lose his status, however I think it's fairer to the community if every steward needed the consensus to keep. As this is an issue that affects all WMF wikis, I'm sending this notification to let people know & be able to participate. Best regards, --MF-W 18:12, 10 abr 2015 (CEST)

VisualEditor News #2—2015[modifica]

21:48, 10 abr 2015 (CEST)

Noves infotaules[modifica]

@Grondin, Xavier Dengra: he creat dos nous models d'infotaules, adaptant el disseny francès, un per països i un altre per a altres coses; al meu entendre aquestes noves infotaules són més modernes i atractives, i queden millor adaptades al nou disseny de Viquinotícies. Podem substituir poc a poc les antigues infotaules per les noves, o bé seguir utilitzant els dos dissenys, l'antic i el nou, creant models alternatius amb el nou disseny i utilitzant cada un el que més li agradi. També he adaptat el disseny francès del que és la nostra plantilla "publicat". Aquí teniu un exemple de notícia en què he emprat les noves plantilles, espero la vostra opinió.--Syum90 (discussió) 19:33, 20 abr 2015 (CEST)

Nominations are being accepted for 2015 Wikimedia Foundation elections[modifica]

This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.

Wmf logo vert pms.svg

Greetings,

I am pleased to announce that nominations are now being accepted for the 2015 Wikimedia Foundation Elections. This year the Board and the FDC Staff are looking for a diverse set of candidates from regions and projects that are traditionally under-represented on the board and in the movement as well as candidates with experience in technology, product or finance. To this end they have published letters describing what they think is needed and, recognizing that those who know the community the best are the community themselves, the election committee is accepting nominations for community members you think should run and will reach out to those nominated to provide them with information about the job and the election process.

This year, elections are being held for the following roles:

Board of Trustees
The Board of Trustees is the decision-making body that is ultimately responsible for the long term sustainability of the Foundation, so we value wide input into its selection. There are three positions being filled. More information about this role can be found at the board elections page.

Funds Dissemination Committee (FDC)
The Funds Dissemination Committee (FDC) makes recommendations about how to allocate Wikimedia movement funds to eligible entities. There are five positions being filled. More information about this role can be found at the FDC elections page.

Funds Dissemination Committee (FDC) Ombud
The FDC Ombud receives complaints and feedback about the FDC process, investigates complaints at the request of the Board of Trustees, and summarizes the investigations and feedback for the Board of Trustees on an annual basis. One position is being filled. More information about this role can be found at the FDC Ombudsperson elections page.

The candidacy submission phase lasts from 00:00 UTC April 20 to 23:59 UTC May 5 for the Board and from 00:00 UTCApril 20 to 23:59 UTC April 30 for the FDC and FDC Ombudsperson. This year, we are accepting both self-nominations and nominations of others. More information on this election and the nomination process can be found on the 2015 Wikimedia elections page on Meta-Wiki.

Please feel free to post a note about the election on your project's village pump. Any questions related to the election can be posted on the talk page on Meta, or sent to the election committee's mailing list, board-elections -at- wikimedia.org

On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee

Posted by the MediaWiki message delivery on behalf of the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee, 05:03, 21 April 2015 (UTC) • TranslateGet help