Vés al contingut

Vladímir Putin acusa a occident de voler ofegar Rússia amb un nou teló d'acer

De Viquinotícies

5 de desembre del 2014, Moscou
El president de Rússia, Vladímir Putin, va acusar als països d'occident d'intentar aixecar al voltant del seu país un nou teló d'acer. “Alguns governs de certs països intenten aixecar al voltant de Rússia una mena de nova cortina de ferro”, va afirmar Putin en el seu discurs anuals sobre l'estat de la nació, pronunciat al Kremlin. Així mateix va advertir que contrarestarà l'ofensiva d'occident amb una major obertura de la Federació Russa cap a Amèrica del Sud, Orient Mitjà i Àfrica.

En el seu discurs, Putin ha assegurat que "alguns d'occident" volen desmembrar a Rússia, i que fan servir a Ucraïna com a excusa per contenir a Moscou. Fent clara referència a l'Unió Europea i als Estats Units, el president rus va qualificar de "clar cinisme" el suport d'occident a l'enderrocament de l'expresident ucraïnès Víktor Ianukòvitx el febrer passat.

“Parlar amb Rússia des d'una posició de força és inútil. La política de contenció no va ser inventada ahir, s'aplica contra el nostre país des de fa molts anys, sempre, es pot dir que dècades, si no segles”, ha declarat Putin davant els més de mil convidats de l'elit de la política russa. No obstant això, el mandatari va reconèixer que les sancions són "perjudicials" per a Rússia. A més es va mostrar convençut que, sense el conflicte de Crimea i la crisi d'Ucraïna, occident "hauria trobat un altre pretext" per sancionar al seu país.

També va criticar el suport d'occident a les Forces Armades d'Ucraïna en la seva repressió a la població prorussa. En relació a l'àmbit econòmic, Vladímir Putin va prometre que congelarà els impostos durant els propers quatre anys i amnistia als empresaris que traslladin offshore els seus fons als bancs russos. Va acusar als especuladors de causar la depreciació que ha patit el ruble.

"Demano al Banc de Rússia i al govern que posin en marxa accions dures i coordinades per aplacar les ganes dels anomenats especuladors de aprofitar-se de les oscil·lacions del ruble. Sabem qui està especulant amb el ruble", ha indicat.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail