Plantilla:Notícies destacades

De Viquinotícies
Jump to navigation Jump to search
WikiAcademyKosovoTheAwardCeremony20.jpg

14 de juny del 2013: Enguany, la versió en català de l'enciclopèdia oberta Wikipedia ha assolit unes quantes fites importants i decisives. El gener del 2013, en un moment en què globalment hi havia una certa davallada d'editors, la Viquipèdia va marcar el seu rècord d'usuaris actius, amb quasi dos mil editors. Ara fa dos mesos, en el context d'una viquimarató a la Fundació Miró de Barcelona, aquesta versió catalana va assolir els 400.000 articles i es va situar, així, en la quinzena edició amb més entrades en termes absoluts.
[Modifica] - Crèdit imatgeLlegeix la notícia completa


Pope Francis in March 2013.jpg

13 de juny del 2013: Arran d'una audiència acordada als responsables de la Confederació llatí-americana i del Carib dels religiosos i religioses, el Papa Francesc va apel·lar a una reforma de la Cúria que jutja corrompuda.

Durant aquesta audiència, el Papa va admetre l'existència d'un lobby homosexual en el si del Vaticà. Igualment, va criticar el comportament arribista d'alguns bisbes.
[Modifica] - Crèdit imatgeLlegeix la notícia completa


Logotip de la Plataforma per la Llengua.svg

12 de juny del 2013: La Plataforma per la Llengua ha penjat avui a la xarxa un informe tractant de les discriminacions enfront de la llengua catalana. Al principi d'aquest informe, els autors escriuen: “les entitats de defensa de la llengua catalana i els mitjans de comunicació es fan ressò periòdicament de casos de discriminació lingüística que pateixen ciutadans dels territoris de parla catalana sota sobirania espanyola davant de funcionaris i treballadors de les administracions públiques per expressar-se en llengua catalana.”
[Modifica] - Crèdit imatgeLlegeix la notícia completa


Pierre Mauroy 1981.jpg

8 de juny del 2013: L'exprimer ministre francès de François Mitterrand, Pierre Mauroy, va morir ahir a l'edat de 84 ans. Fou primer ministre des del 1981 fins al 1984. Va iniciar les grans lleis socials de la dècada com a la setmana de treball de 39 hores, les 5 setmanes de vacances pagades, la jubilació a 60 anys, o encara les lleis Auroux. Fou sobrenomenat afectuosament per “Le Canard Enchaîné”, un setmanari satíric, “Gros Quinquin”, amb relació a les seves origens del Nord de França i de la cançó en chtimi “Dors mon petit Quinquin.”
[Modifica] - Crèdit imatgeLlegeix la notícia completa


Stade toulousain vs Castres olympique 0266.JPG

1 de juny del 2013: Ahir, va jugar-se la final del campionat de França de rugbi “Top 14”. El Castres Olympique va derrotar ahir el grandíssim favorit de la competició, el Rugby Club Toulonnais per 19 a 14. Vint anys després sel seu títol del 1993, els castresos aconsegueixen l'Escut de Brennus i succeeixen a l'Stade Toulousain. Per segona vegada de seguida, els tolonencs fracassen en una final.

1 de juny del 2013
Rugby club toulonnais Rugby club toulonnais 14 – 19 Castres Olympique Castres Olympique Estadi de França
Assistència : 80.033 espectadors
Àrbitre : Sr. Jérôme Garces
Xut de càstig marcat al minut 7 7′ Wilkinson

Xut de càstig marcat al minut 47 47′ Wilkinson
Xut de càstig marcat al minut 67 67′ Wilkinson
Assaig marcat al minut 80 80' Delon Armitage

Xut de càstig marcat al minut 14 14′ Kockott

Assaig marcat al minut 40+1 40+1' Kockott
Xut de transformació realitzat al minut 40+2 40+2′ (Transf.) Kockott
Xut de sobrebot marcat al minut 71 71′ Talès
Xut de sobrebot marcat al minut 74 74′ Talès
Xut de càstig marcat al minut 80 80′ Kockott


[Modifica] - Crèdit imatgeLlegeix la notícia completa

Viquinotícies-logotip-ca 3000.png

29 de maig del 2013: Ahir, el projecte Viquinotícies en català va superar les 3.000 pàgines amb Campionat de França de futbol de lliga 2 2012-2013: els resultats de la trenta-vuitena jornada. Aquesta notícia fou traduïda també en francès, i publicada en aquells projectes en les seves llengües respectives.

Com escriguem l'any passat, el més d'agost del 2010, comptava uns 450 articles i amb mig any ha doblat aquella xifra, especialment amb les contribucions sobre el rugbi a quinze, per assolir el nivell simbòlic del miller. L'any passat, Viquinotícies superava els 2.000 notícies i, cada dia, la comunitat fa l'esforç d'escriure-hi almenys una pàgina.
[Modifica] - Crèdit imatgeLlegeix la notícia completa


Wikinews France regional with colours.svg

19 d'abril del 2014: Viquinotícies publica una mapa dels resultats de la segona volta de les eleccions municipals d'enguany.
[Modifica] - Crèdit imatgeLlegeix la notícia completa