Philae sempre útil

De Viquinotícies
Philae baixa fins a la superfície del cometa (il·lustració).

23 d'abril del 2015, Espai
El robot Philae és al cometa 67P/Txuriúmov-Herassimenko (“Tchouri”) des del 15 de novembre de 2014, i no dóna senyals de vida. Enviat per Rosetta, no pot recarregar les seves bateries, ja que es veu atrapat en un lloc sense sol. No obstant això, el seu desembarcament tumultuos ha permès als científics fer un descobriment molt important: el nucli de Tchouri no té camp magnètic.

Philae, que té una massa de 100 kg, té un pes molt baix en el cometa, pel que ha rebotat diverses vegades sobre la superfície del cometa. Això ha ajudat a fer els mesuraments del camp magnètic en diferents llocs de l'astre a través del magnetòmetre Romap.

Segons Hans-Ulrich Auster, coautor d'un estudi publicat el dimarts 14 d'abril a la revista Science, “Probablement som l'únic equip que es beneficia d'aquests salts. En general, només podem mesurar el camp magnètic en un punt. Però amb tots aquests rebots, vam tenir l'oportunitat (...) per mesurar quatre punts”. I va afegir: “Si el cometa 67P/Txuriúmov-Herassimenko, és representatiu de tots els nuclis cometaris, creiem que és poc probable que les forces magnètiques que han jugat un paper en l'acumulació de cossos rocosos de més d'un metre hagin participat en la formació de planetes”.

Tots aquests resultats podrien posar en joc una teoria molt important sobre la formació dels cometes i d'alguns cossos del sistema solar. Per tant, malgrat la seva "mala sort", Philae avança la ciència en la seva pròpia manera.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies d'abril

Escriviu un article