Philae desperta i estableix contacte amb la Terra

De Viquinotícies
Philae baixa fins a la superfície del cometa 67P/Txuriúmov-Herassimenko el passat 12 de novembre (il·lustració).

15 de juny del 2015, Espai
A través de Twitter, el robot espacial Philae va anunciar al món que havia despertat després de set mesos inactiu en la superfície del cometa 67P/Txuriúmov-Herassimenko (“Tchouri”). "Hola Terra! Pots sentir-me? #DespertaPhilae", Va tuitejar el Philae. D'aquesta manera, l'Agència Espacial Europea (ESA) va confirmar que el mòdul d'aterratge de la sonda espacial Rosetta va despertar i va establir contacte amb la Terra.

La nit de dissabte, Rosetta va rebre un senyal curta d'al voltant de 40 segons procedent de Philae, el que indica que les seves bateries s'han reactivat i que el robot hauria resistit les condicions del cometa, va destacar el Centre National d'Études Spatiales (CNES) de França. Els científics esperen un nou contacte.

“La bona notícia va arribar enmig de la nit, quan Philae va respondre a les nostres trucades. Vam tenir al voltant de dos minuts d'enllaç entre Rosetta i Philae, i 40 segons de dades. Ara cal analitzar tot això, però Philae viu.”Jean-Yves Le Gall, president del CNES.

El 12 de novembre de l'any passat, el Philae va aterrar a la superfície del cometa 67P. Després de gairebé 57 hores de treball, durant les quals va enviar "valuoses" dades, li va ser impossible recarregar les bateries solars després de quedar en una zona fosca del cometa. Davant d'aquesta situació, l'aparell es va posar a hibernar. No obstant això, els científics ja havien pronosticat que Philae despertaria al juny d'aquest any, a mesura que el cos celeste s'acostés al Sol i fora possible recarregar les bateries.

Rosseta va viatjar durant 10 anys a més de 510 milions de quilòmetres de la Terra per poder enviar a Philae al cometa. L'últim tuit de Philae havia estat enviat el 15 de novembre: "La meva #Vidaenuncometa ha iniciat @ESA_Rosseta. Aviat et diré més sobre el meu nou llar, el cometa #67P ... zzzzz #Aterratgeenuncometa".

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies d'abril

Escriviu un article