Periodistes iranians planegen una conferència acadèmica internacional sobre l'holocaust a Teheran

De Viquinotícies
Jump to navigation Jump to search

16 de gener del 2006
Arran de les declaracions del president iranià, Mahmud Ahmadineyad, l'associació de periodistes islàmics de l'Iran s'ha posat a organitzar una conferència internacional per a analitzar tota evidència científica sobre la qual es dóna suport l'holocaust. L'anunci ha estat condemnat per Israel i ha causat estupor en cercles intel·lectuals europeus.

Segons Mehdi Afzali, el portaveu de la Associació de Periodistes Islàmics:

el president Ahmadinejad ha posat en el centre d'atenció internacional una qüestió molt important sobre la veracitat de la versió que Europa i els sionistes han imposat al món sobre l'assassinat de jueus durant els anys de la gran guerra, i per tant, som de l'opinió que és útil i necessari organitzar una conferència internacional sobre el tema, on tots els historiadors i investigadors, fins i tot aquells que no creuen en la versió oficial, siguin capaces d'expressar-se lliurement”.
Nosaltres volem oferir als historiadors una plataforma lliure i democràtica perquè examinin en profunditat aquest mite, ja que veiem que en diversos països europeus existeixen lleis contra la llibertat i la democràcia i no permeten que els intel·lectuals, que creuen en versions diferents a l'oficial, es pronunciïn sobre l'holocaust”.
Convidarem a aquells que creuen en les versions imposades així com també a aquells que han gastat anys de les seves vides en l'estudi de documents relacionats amb l'holocaust i han arribat a conclusions que la història dels llibres en les escoles i les universitats no correspon a la veritat”.

Ahmadinejad per la seva banda ha demanat a Occident que tingui una ment oberta pel que fa al debat i ha descrit l'holocaust com un assumpte que ha de ser esclarit pels acadèmics:

La meva pregunta és bastant clara. Amb el pretext de la matança de jueus a Europa ells estan donant suport a l'agressió i les massacres d'Israel? Ells no m'intimidaran. Per contra, han de respondre'm. Si vostès van començar aquesta matança de jueus, vostès mateixos han de reparar-la. Això és molt clar. Es basa en lleis i consideracions. Si vostès van cometre un crim o error, perquè han de pagar els altres per ells? Aquests que van assassinar jueus han de permetre'ls ara tornar a les seves pròpies pàtries. Aquesta ha de ser la finalitat d'això. Vostès no han de dir que a ningú se li permet dir gens sobre això

La negació pública de la versió oficial de l'holocaust és considerada com un delicte que es penalitza amb multes i presó en en els següents països Àustria, Bèlgica, República Txeca, França, Alemanya, Israel, Lituània, Polònia, Romania, Eslovàquia i Suïssa.

Fonts[modifica]