Periodistes iranians planegen una conferència acadèmica internacional sobre l'holocaust a Teheran

De Viquinotícies

16 de gener del 2006
Arran de les declaracions del president iranià, Mahmud Ahmadineyad, l'associació de periodistes islàmics de l'Iran s'ha posat a organitzar una conferència internacional per a analitzar tota evidència científica sobre la qual es dóna suport l'holocaust. L'anunci ha estat condemnat per Israel i ha causat estupor en cercles intel·lectuals europeus.

Segons Mehdi Afzali, el portaveu de la Associació de Periodistes Islàmics:

el president Ahmadinejad ha posat en el centre d'atenció internacional una qüestió molt important sobre la veracitat de la versió que Europa i els sionistes han imposat al món sobre l'assassinat de jueus durant els anys de la gran guerra, i per tant, som de l'opinió que és útil i necessari organitzar una conferència internacional sobre el tema, on tots els historiadors i investigadors, fins i tot aquells que no creuen en la versió oficial, siguin capaces d'expressar-se lliurement”.
Nosaltres volem oferir als historiadors una plataforma lliure i democràtica perquè examinin en profunditat aquest mite, ja que veiem que en diversos països europeus existeixen lleis contra la llibertat i la democràcia i no permeten que els intel·lectuals, que creuen en versions diferents a l'oficial, es pronunciïn sobre l'holocaust”.
Convidarem a aquells que creuen en les versions imposades així com també a aquells que han gastat anys de les seves vides en l'estudi de documents relacionats amb l'holocaust i han arribat a conclusions que la història dels llibres en les escoles i les universitats no correspon a la veritat”.

Ahmadinejad per la seva banda ha demanat a Occident que tingui una ment oberta pel que fa al debat i ha descrit l'holocaust com un assumpte que ha de ser esclarit pels acadèmics:

La meva pregunta és bastant clara. Amb el pretext de la matança de jueus a Europa ells estan donant suport a l'agressió i les massacres d'Israel? Ells no m'intimidaran. Per contra, han de respondre'm. Si vostès van començar aquesta matança de jueus, vostès mateixos han de reparar-la. Això és molt clar. Es basa en lleis i consideracions. Si vostès van cometre un crim o error, perquè han de pagar els altres per ells? Aquests que van assassinar jueus han de permetre'ls ara tornar a les seves pròpies pàtries. Aquesta ha de ser la finalitat d'això. Vostès no han de dir que a ningú se li permet dir gens sobre això

La negació pública de la versió oficial de l'holocaust és considerada com un delicte que es penalitza amb multes i presó en en els següents països Àustria, Bèlgica, República Txeca, França, Alemanya, Israel, Lituània, Polònia, Romania, Eslovàquia i Suïssa.

Fonts[modifica]